Afbeelding

Bluesiconen en 'Jeff Buckley' in Roepaen

Muziek 47 keer gelezen
OTTERSUM | Nadat het ‘Heritage Blues Orchestra’ een aantal zeer geslaagde tournees, met optredens op onder meer het ‘North Sea Jazz Festival’, ‘Southern Blues Night’ en op televisie bij ‘Vrije Geluiden’ heeft gehad, keert de New Orleanse bluesband terug naar Nederland. En daarbij mag een bezoekje aan Ottersum natuurlijk niet ontbreken. Op zondag 10 mei schittert de band om 16.00 uur op het podium van klooster Roepaen.

[image=288544]

Het ‘Heritage Blues Orchestra’ speelt low-down country met urban blues en brass. Slepende Delta grooves, jazzy koperblazers uit New Orleans, handpercussie, verheven spirituals, worksongs, pulserenden drums en schrijnend mondharmonicawerk. Het wordt ook wel omschreven als krachtige Afro-Amerikaanse rootsmuziek. De band maakte een stormachtig begin van zijn carrière door.
Hun debuutalbum ‘And Still I Rise’ (2012) werd de hemel in geprezen door ‘de Volkskrant’:
“Heritage Blues Orchestra geeft met glorieuze zang en hemels koper een fraai inzicht in hoe blues, gospel en vroege jazz harmonieus samengingen in de zuidelijke Verenigde Staten.” Een ticket voor ‘Heritage Blues Orchestra’ kost 20,00 euro (vvk).

Tribute
Twee dagen eerder, op vrijdag 8 mei, wordt in de inmiddels half jaar lopende tribute-reeks van Roepaen een ode gebracht aan de befaamde Amerikaanse singer-songwirter Jeff Buckley.
Deze tributesessie begint om 21.00 uur en een ticket kost 9,00 euro (vvk) via roepaen.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant