Afbeelding

Woningbouw op De Sprenkel lijkt zeker

Wonen 24 keer gelezen
SINT ANTHONIS | De informatieavond over de bouwmogelijkheden in het plangebied Op de Beek en De Sprenkel in Sint Anthonis, lijkt een goed vertrekpunt te zijn voor de bouw van een aantal nieuwe woningen. Want inclusief de eerder aangemelde potentiële bouwers, lieten 25 personen of gezinnen aan het einde van de avond hun naam noteren bij het gemeentelijke ‘inschrijfbureau’.

[image=306596]

De ‘bouwavond’, die een kleine honderd belangstellenden naar mfc Oelbroeck lokte, was een initiatief van de Dorpsraad Sint Tunnis, die zich als ‘aanjager’ hard maakt voor nieuwbouw in Sint Anthonis. Woningen voor gezinnen, voor ouderen en vooral voor jongeren, om zo de leefbaarheid van het dorp te versterken.
Net als dagvoorzitter Jan van Raaij van de dorpsraad was wethouder Pierre Reijnen verheugd over de opkomst. De CDA-wethouder sprak de hoop uit dat de avond nieuwe bouwers zou opleveren en dat spoedig de schop in de grond kan worden gezet. Hij wees er op dat er nog een bezwaar loopt tegen het bestemmingsplan, maar dat de Raad van State hier waarschijnlijk dit najaar uitspraak over doet.
Eefke Brands, projectleider van de gemeente Sint Anthonis, presenteerde het plangebied en de bouwmogelijkheden. Ze legde uit dat in eerste instantie huizen zullen verrijzen in deelgebied De Sprenkel aan de Deken Molmanstraat, de voormalige locatie van de landbouwschool. Van de circa 46 woningen die in het hele gebied komen, zijn er vooralsnog 26 ingepland op De Sprenkel. “Maar het is een flexibel plan, er kan nog worden geschoven. Daarom staat het aantal kavels ook nog niet vast.”
Namens CPO Sint Anthonis gaf William Meulman, architect in Rijkevoort en kartrekker van diverse CPO projecten, een toelichting bij het bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Als voorschot op de eindigende provinciale subsidie op 1 juli (4.000 euro per woning), had hij de CPO Sint Anthonis al officieel ingeschreven.
Paul Verhoeven, hoofd projectbureau van de landelijk opererende SIR-55-woningen, liet zien wat er komt kijken bij de bouw van deze levensloopbestendige woningen. Ook deze wat luxere woningen voor medioren en senioren worden collectief gebouwd.

Aanmeldingen
Tijdens het netwerkcafé, waar ook aannemers, installateurs en financieel adviseurs een stand hadden ingericht, werd er driftig ingeschreven bij het gemeentelijk ‘inschrijfbureau’. Tien kandidaten gaven aan zich te willen oriënteren op CPO-bouw of particuliere bouw, terwijl 15 gegadigden SIR-55 hadden aangevinkt.
William Meulman gaat met de mensen in gesprek die interesse hebben voor CPO-bouw. Hoeveer er daadwerkelijk aansluiten bij CPO Sint Anthonis kan hij niet inschatten, maar met minimaal vier kan er een start worden gemaakt.
Paul Verhoeven is er optimistisch over dat een aantal SIR55 woningen op De Sprenkel verrijzen. “De gemeente heeft ons 8 kavels toegewezen. Afgaande op de aanmeldingen, zou het zo maar kunnen dat we er zes tot acht gaan vullen.” Vanaf vier kan het doorgaan. Eind mei - begin juni organiseert Verhoeven een informatiebijeenkomst met alle 15 belangstellenden. Hij wijst er op dat de mensen, die zich al eerder bij SIR-55 hadden ingeschreven, als eerste een voorkeursperceel mogen kiezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant