Afbeelding

Boxmeers Vocaal op concertreis naar Madrid

Muziek 113 keer gelezen
BOXMEER | Het Boxmeers Vocaal Ensemble bestond vorig jaar alweer 60 jaar. Een verjaardag die niet ongemerkt voorbij is gegaan door onder andere een score als tweede beste koor van Nederland en een drietal spetterende theatershows. Ter afsluiting van het jubileumjaar maakt het koor, samen met de partners, tot en met 10 mei 2015 een zesdaagse concertreis naar Madrid.

[image=306705]

Er is een gevarieerd programma opgesteld dat volop mogelijkheden biedt om Madrid nader te leren kennen, onder meer door een fietstocht door deze indrukwekkende stad, maar er zal ook gewerkt moeten worden. Het koor verzorgt in de korte tijd dat in de Spaanse hoofdstad wordt vertoefd een drietal concerten op toplocaties. Op 6 mei wordt er gezongen in de Iglesia San José en op vrijdag wordt samen met het Spaanse koor Torrecanto een concert verzorgd in Torrelodones, een gemeente in de regio Madrid.

Hoogtepunt
Hoogtepunt wordt ongetwijfeld het concert op zaterdagavond in het Escorial. Het Escorial, sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst, is het buitenpaleis van de Koning en is een kasteel, een abdij en een koninklijk mausoleum in één geworden. Het is een bijzondere locatie en het is een voorrecht daar een concert te mogen verzorgen. Het reisgezelschap kan zich dus opmaken voor een bijzonder ‘uitstapje’.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant