Afbeelding

Hapse JORI op weg naar de top

Muziek 193 keer gelezen
HAPS - Zangeres JORI uit Haps is een meid met talent en met ambitie, en dat zijn handige eigenschappen om een poging te doen de top te bereiken. Gisteren bereikte de 18-jarige al een voorlopig hoogtepunt met een optreden in het radioprogramma ‘Live bij Michael’ van Veronica dj Michael Blijleven.

[image=306905]

“Het was super leuk en spannend”, zegt JORI van Gemert een dag later. Ze mocht twee nummers zingen; de eigen compositie ‘Mister Rain’ en ‘No One’ een cover van Queens of the Stone Age. “Bij het eerst nummer was ik nog een beetje nerveus, het tweede nummer ging hartstikke goed”, zegt de singer-songwriter.
JORI, die na de middelbare school (Elzendaalcollege) nu eerstejaars is op de Rockacademie in Tilburg, wil beroepszangeres worden. In Tilburg doet ze de skills ‘Zang’ en over drie jaar hoopt ze met haar diploma op de vierjarige HBO-opleiding binnen te halen. Ondertussen treedt ze natuurlijk graag op met haar begeleidingsband, bestaande uit Roel Trommelen (drums), Lisa van der Graaff (bas), Roel Jans (gitaar), voor het liveoptreden bij Veronica aangevuld met toetsenist Guus van Marwijk, een collega van JORI op de Rockacademie. “Met haar 18 jaar heeft ze echt wat gaafs neergezet”, luidt het vette compliment op de website van Veronica.

PopSport Talent
“Hoe ik in het programma van Michale Blijleven terecht ben gekomen? Dat was via ‘PopSport Talent’. Eerst via de regionale voorronde en later landelijk”, legt JORI uit. Het bracht haar in elk geval al naar de befaamde Melkweg in Amsterdam, waar ze op het Sugarfactory de PopSport Talent Award in ontvangst mocht nemen. “Het was heel leuk om daar te staan, maar ik wil er later ook staan als zangeres met een eigen programma.” En met die overtuiging zoekt ze haar weg naar de top. Ze heeft daarbij de volle steun van haar ouders, Hans en Joke van Gemert.
Binnenkort worden de video’s van de liedjes die JORI met haar band brachten op de radio op de Facebook pagina van JORI gezet (www.facebook.com/JORImusic). Voor meer informatie kijk op www.iamjori.com.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant