Afbeelding

TechnoPromo timmert al 12,5 jaar aan de weg

Onderwijs 149 keer gelezen
CUIJK - Vrijdag 22 mei was het 12,5 jaar geleden dat de deuren bij TechnoPromo werden geopend. Vestigingsmanager Trees Hamers vertelt: “In de verre omstreken waren er destijds weinig structurele mogelijkheden op het gebied van techniekpromotie en - educatie voor kinderen. We ondervonden veel enthousiasme bij de scholen en al spoedig moesten we meerdere dagdelen de deur openen om aan de vraag van de scholen te voldoen. Het centrum is nu 10 dagdelen per week geopend.

[image=307798]

We zijn er trots op dat we als zelfstandige organisatie al 12,5 jaar ‘in de markt” staan. Ook in economisch moeilijke tijden. Dit is mede te danken aan de inzet van de vele vrijwillige medewerkers , maar ook van de gemeenten en diverse bedrijven die ons financieel en ook met raad en daad bijstaan.
Onze organisatie kenmerkt zich als gemoedelijk maar er wordt hard gewerkt en op zijn tijd hebben we veel plezier, precies datgene wat het zo boeiend maakt voor vrijwilligers.
Inhoudelijk zijn we in de loop der tijd erg gegroeid. Het aantal opdrachten dat in de techniekhal kan worden uitgevoerd is aanzienlijk toegenomen. Momenteel bieden wij diverse keuzeprogramma’s aan die naadloos aansluiten op de onderwijsprogramma’s.

Innoveren
TechnoPromo blijft voortdurend innoveren. Te denken valt aan de werkplek “energie en duurzaamheid” en het eiland ”nieuwe technologie”. Op dit moment wordt er gewerkt aan het ombouwen van het modelhuis naar een huis met toepassingen op het gebied van zorgdomotica.
De hele week, 10 dagdelen, ontvangen wij leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs om hen wegwijs te maken in de wereld van techniek.
Daarnaast zijn we ook de organisatoren van de bedrijfsbezoeken voor kinderen van groep 7.
Inmiddels komen we in de buurt van 90.000 kinderen die TechnoPromo sinds de oprichting in 2002 bezocht hebben.
Met als voornaamste doel jongeren te stimuleren en te enthousiasmeren voor techniek in de breedste zin van het woord, wil TechnoPromo ook de volgende 12,5 jaar een substantiële bijdrage leveren aan meer en goed opgeleid personeel voor de regionale arbeidsmarkt.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant