Afbeelding

Scholieren debatteren over dance-event

Onderwijs 49 keer gelezen

GENNEP - Is de komst van een dance-event in gewenst, en zo ja; wat is de meest geschikte locatie? Dat is het vraagstuk waar leerlingen uit de derde klasse van VMBO T (MAVO) van het Elzendaalcollege zich deze week buigen. Tijdens de afsluitende 'raadsvergadering' van de twaalfde editie van het project Jongeren en Politiek in de gemeente Gennep valt donderdag het besluit. Dat gebeurt in de raadzaal in het stadhuis op de Markt in Gennep.

[image=307981]

Zo'n veertig leerlingen van de Gennepse middelbare school nemen deel aan de projectweek. Begeleid door Gennepse raadsleden onderzoeken zij of het een goed idee is een dancefestival in het Niersstadje te houden. Vanuit verschillende perspectieven wordt bekeken naar gezondheid, veiligheid, vandalisme, de kosten en de gevolgen voor de natuur. Om tot een goed oordeel te kunnen komen wordt waarschijnlijk een enquête onder de inwoners van de gemeente Gennep gehouden.
Een bezoek aan het Provinciehuis in de Limburgse hoofdstad Maastricht is onderdeel van de projectweek. De Elzendaalleerlingen wonen ook een vergadering van de Provinciale Staten in Limburg bij.
Met al die informatie als bagage nemen zij donderdagmiddag donderdagmiddag vanaf 13.00 uur deel aan de fictieve raadsvergadering in het stadhuis. Vrijdag wordt op school teruggeblikt op de projectweek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant