Afbeelding

Mookse schooldirecteur onderscheiden

Onderwijs 135 keer gelezen
MOOK - De Adalbertschool In Mook heeft vanmiddag directeur Jan van de Wijdeven uitgezwaaid. De directeur die de functie 26 jaar vervulde werd tijdens de afscheidsreceptie door burgemeester Willem Gradisen verrast met de gemeentelijke speld van verdienste.

[image=296609]

Als directeur was Van Wijdeven proactief bezig om Mookse verenigingen bij de school te betrekken. Zo verzorgden de tennisclub, de scouting, de slagwerkgroep en de harmonie sessies voor de Adalbertleerlingen.
Met het oog op de veiligheid voor de scholieren spande de directeur zich in om verkeersbrigadiers in te zetten bij de oversteekplaatsen op de Rijksweg en Groesbeekseweg in Mook.
Jan van Wijdeven was in 2010 na de vliegtuigramp in Tripoli waarbij de Mookse familie Van Dam omkwam, de spil tussen Mookse ouders, kinderen, gemeente en kerk. Hij doseerde de media-aandacht voor de Mookse samenleving en legde de nadruk op de rouwverwerking in het dorp.
Jan van Wijdeven was verder verder dertig jaar lid van Mookse muziekgezelschappen en ook bij Harmonie Erica speelt hij sinds 1991 mee.
Daarnaast was hij twaalf jaar (2001-2013) bestuurslid van de Stichting Gemeenschapshuis Mook. Ook bij de planontwikkeling van de Pleinvariant en het Centrum Plan Mook was hij betrokken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant