Afbeelding

Honderd uitvoerenden concert Boxmeerse Vaart

Muziek 111 keer gelezen
BOXMEER - Zaterdagavond 6 juni op Wilhelminaplein hartje Boxmeer wordt de Vaart ingezongen. Hiervoor verzamelen zich 4 koren die alle een kort repertoire ten gehore zullen brengen. De toegang is gratis, de entourage in de horeca-achtige omgeving.

[image=308039]

Het programma zoals te verwachten bij het prestigieuze Weijerkoor en het ook met volle bezetting aantredende Cyriakuskoor uit Weeze klassiek. Maar ook deze schakelen met licht klassieke tot populaire liederen. De vocalisten van Octet Chant à Huit brengen liederen die gezongen werden tijdens pelgrimstochten naar Santiago waaronder een profaan lied dat gezongen werd ’s avonds in de herberg.
Het muzikale programma wordt afgewisseld met enkele korte informatieve intermezzo's. 'Beierman Bart Hutten zal aangeven hoe het indringende beieren op de 500 jaar oude klokken voortaan zal worden aangevat. In "vergeten Vaartverhaal" verhaalt Peer Meurkens deze keer over loshangende benen, afbeeldingen van gewenste vrijers en knuffelkonijnen. Een plaatselijke dichter brengt een eigen Vaartgedicht. En, wie mee volgende jaar wil doen aan een echte Boxmeerse Passion kan zich melden bij Roel Verheggen.
Het hele programma wordt ondersteund met illustratieve foto's op een groot video scherm beschikbaar gesteld door Gamma Boxmeer.

'Die van Carel'
Omstreeks half tien wordt de avond afgesloten met een optreden van de bekende Boxmeerse zanggroep "Die van Carel". Zij brengen populaire leiederen en meezingers toegesneden op Boxmeer en de Vaart. Tenslotte zal Vaartmeester Wim Goossens met alle uitvoerenden én met het talrijke publiek het vertrouwde traditionele Vaartlied tegen de gevels van de Basiliek laten opstijgen.
Boxmeer gaat weten dat de Vaart voor de 615de maal zal trekken.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant