Afbeelding

Rustig verlopen nieuwjaarsnacht in regio

Politie 44 keer gelezen
BOXMEER - Gemeenten, politie en brandweer in het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg kijken terug op een rustig verlopen nieuwjaarsnacht. Ook het aantal vuurwerkslachtoffers in beide regio's was nihil.

[image=266312]

Waar landelijk het aantal incidenten de 8000 ruimschoots overschreed, bleef het aantal incidenten op oudjaarsdag en nieuwjaarsnacht in de regio beperkt. Her en der werden vernielingen aangericht; met name prullenbakken en bushokjes moesten het ontgelden. Tientallen jongeren (12-18 jaar) werden doorverwezen naar HALT voor het afsteken van illegaal vuurwerk, vernieling of het afsteken buiten de toegestane tijden.

Autobrand
Aan het Helmkruid in Grave ging door vuurwerk een auto in vlammen op en raakte een woning beschadigd. Ook was er een brandje aan de Stadhouderslaan.
In Cuijk moest de brandweer twee keer uitrukken voor een brandje in De Valuwe, in Boxmeer ontstond een kleine brand aan de Graafseweg.

Extreem rustig
In Mook, Gennep en Sint Anthonis hoefde de brandweer geen enkele keer in actie te komen. De brandweer van Mill moest één keer assistentie bieden bij een brand in Odiliapeel. Het aantal brandmeldingen in de gehele politieregio Brabant-Noord (dus Land van Cuijk, Oss, Uden en Veghel e.o.) kwam uiteindelijk uit op 143.

Slachtoffers
Het Maasziekenhuis in Beugen beleefde ook een rustige oudjaarsdag en nieuwjaarsnacht. Slechts zes mensen hoefden geholpen te worden, waarvan drie personen die ‘nieuwjaar gerelateerd’ letsel hadden opgelopen. Twee personen hadden een alcoholvergiftiging opgelopen, één persoon was op zijn achterhoofd gevallen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant