Afbeelding

De Bolster krijgt 'vogelvriendelijk' schoolplein

Opmerkelijk 128 keer gelezen
SAMBEEK - Basisschool De Bolster in Sambeek is één van vijf scholen in Nederland die een zogeheten ‘vogelvriendelijk’ schoolplein krijgen. De Bolster ontving vorige week een prijs van 1000 euro naar aanleiding van een prijsvraag die Vogelbescherming Nederland had uitgeschreven.

[image=266962]

De prijs is bedoeld om de inrichting van groene en vogelvriendelijke schoolpleinen in Nederland te stimuleren. “Bij onze school hebben we een binnenplein. De ruimte daar werd eigenlijk niet benut. Daarom hebben we een plan ontwikkeld dat we komende weken gaan uitwerken”, vertelt Patricia Martinus van De Bolster. “Deze prijs is een mooie stimulans om ermee aan de slag te gaan.”
Vogelbescherming Nederland stimuleert scholen om hun schoolplein ‘vogelvriendelijk’ in te richten. “We vinden het belangrijk dat een volgende generatie opgroeit met hart voor vogels en natuur”, aldus de Vogelbescherming.
Uit wetenschappelijk onderzoek komen sterke aanwijzingen naar voren dat de toename van obesitas, het gebrek aan beweging en ADHD-gerelateerde klachten samenhangen met die kloof tussen kinderen en natuur.

Vogelvriendelijk
Een groen en vogelvriendelijk schoolplein bestaat uit bomen, struiken, hagen, zo min mogelijk bestrating, rommelhoekje, een ontdektuin met voedertafel, kijkscherm en eventueel moestuin. Op een groen schoolplein kunnen kinderen het hele jaar door buiten spelen in een groene omgeving waar zowel kinderen als vogels iets van hun gading vinden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant