Afbeelding

Schaap: 'Laffe manier om mij te beschadigen'

Politiek 59 keer gelezen
BOXMEER - Oud-wethouder Dick Schaap van de Socialistische Partij heeft het gevoel 'dat er mensen zijn die mij op een laffe manier bewust willen beschadigen'. Daarmee reageert de Beugenaar op het gegeven dat sommige politici niet met de SP Boxmeer willen onderhandelen als hij naar voren wordt geschoven als kandidaat-wethouder.

[image=210788]

“Het voelt toch alsof er mensen bezig zijn om mij op een laffe manier bewust te beschadigen”, vertelt hij. “In de politiek worden vrienden en vijanden gemaakt en toen de SP nog in de coalitie zat, heeft het soms flink gebotst, vooral met LOF. Ik ging voor een veel socialer beleid. Daarbij koos ik voor de burgers en niet wat het beste was voor het gemeentehuis. Dat leidde tot ons besluit als SP om op te stappen.”

Kandidatuur
Op de vraag of Schaap ook kandidaat-wethouder wordt namens de SP, zegt hij: “Het is helemaal nog niet gezegd dat ik wel of niet wethouder wordt. Daar is binnen onze partij nog helemaal niet over gesproken. Bij de kiescommissie van de SP heb ik aangegeven dat ik in eerste instantie een dienende rol wil spelen voor lijsttrekker Johan Koelman. Ik zal onveranderd voor een 100% sociaal sterk Boxmeer gaan.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant