Afbeelding

Topcabaret bij Myllesweerd in Mill

Kunst en cultuur 58 keer gelezen
MILL - De winnaars van de Wim Sonneveldprijs 2013, Yentl en de Boer, waren in maart 2013 al te zien in theater Myllesweerd. Ook dit jaar vindt er in Mill weer een halve finale plaats van de Wim Sonneveldprijs, op vrijdagavond 24 januari.

[image=267028]

Tijdens deze halve finale krijgt het publiek drie kleinkunstvoorstellingen te zien van ‘De blonde jongens en Tim’, Remko Willems en Yvonne van den Eerenbeemt. Eén van hen zou zomaar eens de uiteindelijke finale in het DeLaMar in Amsterdam kunnen winnen.
Het Amsterdams Kleinkunst Festival biedt talent een kans, al zevenentwintig jaar. Maarten van Roozendaal, Thomas Acda, Droog Brood, Mike & Thomas, de Vliegende Panters, Dames voor na Vieren, maar ook Klaas van der Eerden, Van der Laan en Woe en Jan van Maanen wonnen allemaal al ooit het concours om de Wim Sonneveldprijs. Zij gebruikten het Amsterdams Kleinkunst Festival als springplank.

Remko Willems
Remko Willems, een kleinkunstenaar uit Utrecht, is één van de drie artiesten die tijdens de halve finale optreedt in theater Myllesweerd. In zijn voorstelling ‘Niet te genieten' speelt hij gortdroge liedjes, aangevuld met historische imitaties en kwetsbare biechten. Daarbij balanceert hij graag op het scherpst van de snede. Alles voor een uiterst vermakelijke en educatieve avond!

Yvonne van den Eerenbeemt
Ook Yvonne van den Eerenbeemt is tijdens de halve finale in Myllesweerd te zien. Zij is een boegbeeld. Maar wel een sneue. Een boegbeeld van jonge, creatieve, ambitieuze mensen die ogenschijnlijk een glanzend en gelukkig leven leiden, maar eigenlijk tegen een enorm dikke muur aanlopen. Bam! De generatie Y: de Y van Yvonne. De generatie die opgevoed werd met het idee dat succes maakbaar is en dat je alles kunt worden wat je wilt. We komen van een koude kermis thuis… Schaamteloos staat Yvonne in haar sexy negligeetje lelijk te zijn zodat u kunt lachen om haar wanhoop. Want dat is het enige wat we eraan kunnen doen. Erom lachen. En mooie liedjes zingen. Dat ook!

De blonde jongens en Tim
Ook de blonde jongens en Tim zijn te zien in theater Myllesweerd op vrijdagavond 25 januari. “Wat als onze vaderlandse literaire grootmeesters hun teksten hadden gecombineerd met het kleurenpalet van een vrije jazzimprovisatie?” Geen idee. De Blonde Jongens en Tim doen namelijk wat anders. Humor voor de goedlachse en muziek voor tijdens het autowassen. “Is ‘autowassen’ één woord?” Kom kijken en ervaar ‘spectaculaire televisie, maar dan live!’ aldus Tim. “Kort en krachtig zijn de broekjes die de jongens dragen, maar daar is dan ook echt alles mee gezegd, of niet?”

Gulden Euro Trio
Op zondag 26 januari om 15.00 uur vindt het concert van het Gulden Euro Trio plaats in Myllesweerd. Het Gulden Euro Trio maakt samen met bezoekers een muzikale reis door Europa.
Meer informatie en kaartverkoop via www.myllesweerd.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant