Afbeelding

Acht kanshebbers voor poëzieprijs

Kunst en cultuur 40 keer gelezen
SINT ANTHONIS – De eerste voorjaarseditie van het Cultureel café in Sint Anthonis moet op donderdag 30 januari de opvolger opleveren van de eerste regiodichter Monica Boschman.

Want de finale van de dichtwedstrijd van BiblioPlus vormt deze avond de hoofdmoot van de succesvolle winteractiviteit van de Kunstkring Sint Anthonis. Het programma dat perfect aansluit bij de aftrap van de jaarlijkse Week van de Poëzie is dan ook volledig afgestemd met Dini Stoevenbelt, die namens BiblioPlus de dichtwedstrijd coördineert.
Een driehoofdige jury heeft de afgelopen tijd de ingezonden geestesproducten van de acht genomineerden dichters onafhankelijk van elkaar beoordeeld. Behalve een gedicht over het thema ‘Verwondering’ had elk van de poëten ook een vrij gedicht ingezonden. Bovendien moesten ze hun inzending voorzien van een motivatie. De totaalscore van de drie juryleden zal de winnaar opleveren. Hij of zij mag zich de komende twee Regiodichter noemen van het Land van Cuijk en Maasduinen.

[image=267217]

Alle acht genomineerden bestijgen op 30 januari het podium van Genieterij Kommus om een gedicht voor te dragen. Wie het meest in de smaak valt, ontvangt de publieksprijs.
Nadat uittredend Regiodichter Monica Boschman is uitgezwaaid zal met veel egards de nieuwe Regiodichter op het schild worden gehesen. Maar dan heeft de klok bij Kommus zeker al tien uur geslagen.
Cultureel Café Sint Anthonis vindt op 30 januari om 20.30 uur plaats in Genieterij Kommus, Brink 5 in Sint Anthonis. Het volledige programma wordt volgende week gepubliceerd in De Maas Driehoek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant