Afbeelding

Toine Gresel te gast in Cultureel Café

Kunst en cultuur 63 keer gelezen
SINT ANTHONIS - Het Cultureel Café van donderdag 30 januari in genieterij Kommus in Sint Anthonis staat in het teken van boek en gedicht. Niet alleen wordt deze avond de nieuwe Regiodichter gepresenteerd, want behalve erkende vaste rubrieken is deze avond ook Toine Gresel te gast.T

Toine Gresel (60), die in Sint Anthonis van 1994 tot 1997 burgemeester was, presenteert zich deze avond in een heel andere rol aan het publiek: ruim een jaar geleden debuteerde hij met Mano Dura, een thriller die zich afspeelt in het vastgoed- en journalistiek milieu van Maastricht. Gresel, een vermakelijk causeur, zal uitleggen hoe hij, dat doet: een boek schrijven.

[image=267538]

Hierna start een sprankelende Gedichtenavond die samenvalt met de start van de 15e jaarlijkse poëziefeest in Nederland en Vlaanderen. BiblioPlus trapt deze avond af trap voor de Week van de Poëzie (tot 6 februari).
Op deze avond treedt de Gasselse Monica Boschman, de eerste Regiodichter, na twee jaar terug en wordt tegelijkertijd haar opvolger bekend gemaakt. De acht poëten die voor de titel zijn genomineerd, zullen elk een voordracht verzorgen. In elk geval levert de Stevensbeekse dichteres Ans van Kessel een proeve van bekwaamheid.
Met als thema ‘Geef een rondje van BiblioPlus’ mogen bezoekers hun dichterlijke kwaliteiten botvieren op speciaal bierviltjes.

Valse Hoop
Het ensemble Valse Hoop, ooit begonnen als trio, is nu een vierpersoonsformatie. Jacqueline, Peter en Harry brengen, met accordeonbegeleiding van José, een gevarieerd repertoire van het betere Nederlandstalige lied, met Koos Speenhoff als belangrijkste ‘leverancier’. Kommer en kwel, maar ook het strijdlied zal de avond muzikaal omlijsten.
Hert Cultureel Café is op 30 januari vanaf 20.30 uur in Genieterij Kommus, Brink 5 in Sint Anthonis (inloop vanaf 20.00 uur). De toegang is gratis (vrijwillige bijdrage).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant