Afbeelding

Groen licht voor fietspad Bobbenagelseweg

Politiek 73 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - De gemeenteraad is akkoord met het voorgestelde plan voor de aanleg van een fietspad langs de Bobbenagelseweg.

[image=267703]

Het betreft een vrijliggend dubbelzijdig bereden fietspad met een breedte van 2,5 meter aan de noord-west zijde van de Bobbenagelseweg. Het plan is het resultaat van jarenlange onderhandelingen. Volgens aanwonenden wordt er al 25 jaar over gepraat.

Financiering
De kosten worden geraamd op € 500.000,-. In 2010 heeft de gemeenteraad al een krediet van € 450.000,- ter beschikking gesteld. Hierbij werd uitgegaan van een provinciale subsidie van € 200.000,-. Deze subsidie is uiteindelijk niet toegekend. Wel is inmiddels een subsidie toegezegd van maximaal netto € 117.500,- in het kader van 'Landschappen van allure'.
Van het in 2010 beschikbaar gestelde krediet is inmiddels een deel opgesoupeerd aan snelheidsbeperkende maatregelen in de vorm van een punaise en verkeerssluizen.
Er resteert nu een tekort van € 151.500,-. Dit bedrag moest de gemeenteraad donderdag 30 januari extra ter beschikking stellen.
Wanneer met de aanleg van het fietspad kan worden gestart is nog onduidelijk. Het bestemmingsplan moet worden gewijzigd en er zullen de nodige grondaankopen plaats moeten vinden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant