Afbeelding

Zoo Parc Overloon mag nog niet uitbreiden

Politiek 65 keer gelezen
OVERLOON - Voordat het bestemmingsplan voor de uitbreiding van Zoo Parc Overloon kan worden gewijzigd, moet het dierenpark eerst een Milieu Effect Rapportage (MER) uitvoeren. Dit voorstel doet het Boxmeerse college van B en W aan de gemeenteraad.

[image=256171]

De aanleiding voor dit voorstel is dat Zoo Parc Overloon geen eenduidige cijfers leverde over het aantal bezoekers. "In een opgave werd gesproken over 160.000 bezoekers, maar op hun website staat een aantal van 240.000 bezoekers. Ook later overleg leverde geen eenduidig beeld", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Rapportage
Een Milieu Effect Rapportage is een vereiste als het verwachte aantal bezoekers boven de 250.000 uitkomt. Als dat er nu al mogelijk 240.000 per jaar zijn, is het aannemelijk dat dit aantal na uitbreiding snel boven 250.000 bezoekers komt.
Als gevolg van de onduidelijkheid van het aantal bezoekers, kan de gemeente niet beoordelen of het bestemmingsplan als zodanig door de gemeenteraad kan worden goedgekeurd of niet.
Als de gemeenteraad instemt met voorstel eerst de MER uit te voeren, kan op basis van de uitkomsten van hiervan de bestemmingsplanprocedure opnieuw worden doorlopen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant