Afbeelding

29e Kapellenavond in Zalencentrum De Beurs

Carnaval 49 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Negen Rooise kapellen nemen zaterdag 15 februari deel aan de 29e edtie van de Rooise Kapellenavond. Tijdens dit muziekspektakel zullen zij ieder 20 minuten een gedeelte uit hun repertoire laten horen.

[image=268562]

Bijna alle deelnemende gezelschappen strijden ook dit jaar om de ‘Blèrcup’, de felbegeerde wisselbeker, die te winnen is met het brengen van het beste nieuwe carnavalslied.
Elk derde nummer van de kapel is het deelnemende lied, dat door een deskundige jury wordt beoordeeld op tekst, melodie, originaliteit en presentatie. Dit evenement is een traditionele voorloper van het carnaval en heeft al diverse Rooise carnavalskrakers opgeleverd.

Blèrcup
De H.Z.Z. (Herremenie zonder zaal) lukte het vorig jaar de Blèrcup te winnen. De concurrentie is groot in dit muzikaal offensief om de trofee mee naar huis te nemen. Maar waar het vooral om draait is het samen muziek maken. Oude en nieuwe arrangementen zullen elkaar in een ononderbroken programma opvolgen. Door de jaren heen zijn er al veel klassieke en moderne stukken bewerkt tot muziek met een carnavalsbeat. Bepaald geen droogvoer voor de doorgewinterde carnavalsvierders. Tenslotte is het de muziek, die iedereen op de been brengt.
De volgende kapellen zijn deze avond te beluisteren: De Klotblaozers, De Narrekapel, De Kneuterkapel, Samba Rooi, De Neultuuters, Het Skrothupke, de Lepkapel, De Blaosplekkers en de HZZ.

Druk evenement
Prins Erwin Pap I laat weten uit te zien naar deze muzikale avond en zal er met zijn hele gevolg bij zijn om te genieten van dit typisch Rooise muziekspektakel. Het binnenblazen van de Prins zal ook dit jaar een van de hoogtepunten worden.
Ook zullen alle muzikanten tegelijk een speciaal voor deze avond uitgekozen nummer gezamenlijk spelen. Welk nummer dit is blijft voor Prins Erwin nog een verrassing. De ongeëvenaarde klanken van zoveel muzikanten in één ruimte is een bijzondere ervaring voor iedereen. Het wordt beslist een avond van veel meezingen en polonaise.
Een ding is zeker, bezoekers kunnen tot in de kleine uurtjes los op de swingende blaasmuziek van de beroemde blaasband Factor 12, die dit jaar de avond knallend afsluit. Deze 12-mans formatie speelde al eerder in Ahoy bij de Toppers en bij vele grote evenementen in de wereld.
De Kapellenavond wordt gezien als een van de gezelligste avonden voor carnaval. De avond begint om 19.30 uur in de grote zaal van De Beurs. Iedereen is er welkom en de entree is gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant