Afbeelding

Bisschop bezoekt Van den Berk Boomkwekerijen

Religie 82 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Bisschop Antoon Hurkman heeft dinsdag 4 februari een werkbezoek gebracht aan Van den Berk Boomkwekerijen.

[image=268573]

De bisschop is de hele maand februari te gast in het dekenaat Sint-Oedenrode/Veghel, waarvan de eerste week in de Parochie Heilige Oda. Belangrijk bij zijn bezoek vindt hij de kennismaking met bedrijven, onderwijs, ouderenzorg, vrijwilligers en parochianen thuis.
In dit kader werd hij samen met een delegatie van de parochie dinsdagochtend ontvangen door directeur Pieter van den Berk. In een informeel gesprek gaf Pieter uitleg over de onderneming. Aan bod kwamen de geschiedenis, de familiebanden binnen het bedrijf, de groei en ontwikkelingen die het kwekersbedrijf heeft doorgemaakt en hoe men de crisis heeft overleefd. Ook werd uitgebreid ingegaan op de plaats die de boomkwekersbranche inneemt in de Rooise samenleving en het landschap.
Bisschop Hurkmans was zeer geïnteresseerd en stelde verschillende kritische vragen. Vervolgens bekeek het gezelschap een korte film met een bedrijfspresentatie, waarin alle aspecten van Van den Berk Boomkwekerijen worden belicht. Het bezoek werd afgesloten met een uitgebreide rondleiding door de boomkwekerij.

[image=268574]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant