Afbeelding

Raadssteun Van Soest 'na storm in glas water'

Politiek 56 keer gelezen
BOXMEER - De gemeenteraad van Boxmeer is donderdagavond vierkant achter burgemeester Karel van Soest gaan staan na een publicatie diezelfde dag dat Boxmeers eerste burger ‘dure geschenken zou hebben aangenomen’.

[image=238183]

Een regionaal dagblad publiceerde gisteren dat Van Soest en voormalig wethouder Jos de Graaf ‘dure geschenken’ zouden hebben aangenomen van een Chinese delegatie waarmee de gemeente Boxmeer in onderhandeling was over de verkoop van het Catharinaklooster in Sambeek. Direct na de beschuldiging, die door GVZ Projects was geuit in de krant, nam Van Soest al afstand van de aantijgingen. Een woordvoerster van de gemeente Boxmeer sprak eveneens al meteen ‘van een storm in een glas water’.

‘Lariekoek’
Tijdens de (overigens al ingeplande) raadszitting van gisteravond noemde Van Soest de beschuldigingen ‘lariekoek’. Om zijn verklaring in de raad kracht bij te kunnen zetten, liet de gemeente de zogeheten ‘dure geschenken’ taxeren en bleek dat de geschenken slechts ‘enkele tientjes’ waard zijn. “Bovendien zijn de geschenken ook gewoon gemeld binnen het college van B en W. Dat gebeurt altijd bij relatiegeschenken”, aldus een woordvoerster.
De Boxmeerse gemeenteraad, die voor het laatst voor de verkiezingen van 19 maart bijeen was, kon zich vinden in de verklaring en sprak zijn steun uit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant