Afbeelding

Theaterkoor Rooi slaat nieuwe weg in

Kunst en cultuur 89 keer gelezen
SINT-OEDENRODE – Na 4 zeer succesvolle producties in 7 jaar tijd gaat Theaterkoor Rooi nieuwe muzikale wegen bewandelen.

[image=269659]

Het bestuur heeft vrijdag 21 februari vol trots Raf De Keninck gepresenteerd als nieuw artistiek leider. Samen met bestuursvoorzitter Mari Thijssen lichtte Raf de plannen voor de komende 5 jaren toe. Mari geeft aan dat de ambitie van Theaterkoor Rooi hoog is maar dat de druk na 4 producties steeds hoger werd. Daarom slaat het koor nu een nieuwe weg in. “We gaan als Theaterkoor Rooi voor mooie, sprankelende, vernieuwende producties vol ambitie waar mensen lokaal en regionaal over zullen spreken" aldus Mari Thijssen.

Trilogie
Voor de komende 5 tot 6 jaar heeft Raf De Keninck een trilogie in gedachten waarin de wereld van vandaag de dag met al zijn emoties aan de orde zal komen. Het eerste deel wordt een werk van Vlaming Bert Appermont; In de schaduw van Napoleon. De laatste 40 dagen van het leven van Napoleon worden hierin verbeeld door de ogen van zijn knecht. Macht, wellust en liefde verwijzen naar de wereld van nu. De productie staat gepland voor mei 2015 in De Streepen. Een blazersorkest zal de productie begeleiden.

Professional
De Vlaming Raf De Keninck (1973) is hoofd van de afdeling muziek van het conservatorium in Tilburg. Deze muziekafdeling herbergt zowel klassieke muziek als jazz, pop en rock. Daarvoor dirigeerde klarinettist Raf zo’n 20 jaar diverse concerten in geheel Europa. Tevens werkt hij graag met ‘liefhebbers’ zoals deze Vlaming amateurs noemt. Raf ziet muziektheater als een theatervorm waar ‘wat men ziet en hoort en eventueel zelfs ruikt in balans dient te zijn’. Het is de taak van de regisseur en artistiek leider om dit in balans te brengen.

Auditie
De huidige Theaterkoorleden hebben reeds eerder kennisgemaakt met Raf De Keninck en zijn plannen. Zij waren allen enthousiast aldus koorlid Paul Krusemann. Men heeft zin in de nieuwe productie. Het Theaterkoor is een projectkoor en dus zullen er, evenals bij de vorige producties, zangaudities plaatsvinden. Deze staan gepland voor zaterdag 22 maart. Geïnteresseerde zangers - tenoren zijn bijzonder gewenst - kunnen zich daarvoor opgeven via secretariaat@theaterkoorrooi.nl, liefst voor 10 maart. Medio mei gaan de repetities van start.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant