Afbeelding

Gennepse Mé.rtzitting weer erg gezellig

Carnaval 51 keer gelezen
GENNEP - Opnieuw was de Gennepse Markt op zaterdag de smeltkroes van carnavalsvierders in De Maas Driehoek-regio. Tijdens de Mé.rtzitting puilde het plein in de historische kern van het Niersstadje met meer dan drieduizend carnavalsvierders uit. Het evenement was van begin tot laat ouderwets gezellig en er werd dan ook geen wanklank gehoord.

[image=270867]

De buitenzitting dat door stichting Mértzitting Gennep (carnavalsverenigingen De Maskotters uit Ottersum en 't Bombakkes uit Gennep) georganiseerd wordt, geldt gratis entree. Het principe Vol is vol wordt al een aantal jaren gehanteerd. Ook zaterdag liepo de Markt kort na de opening van het terrein gestaag vol. Geduldig wachtten de bont verklede bezoekers op het optreden van de eerste artiesten. Die eer viel de winnaars van het groot Gennepse schlagerfestival Per Ongeluk de Waoterketel te beurt. De Maastrichtse zangeres Angelina sloot de reeks. De Molenhoekse Meulenblaozers bliezen kort na zes uur het slotaccoord.
De Mé.rtzitting heeft met bezoekers uit wijde omtrek andermaal bewezen dat carnaval in Noord-Limburg een steeds voornamere plaats inneemt. Het grote volksfeest is de opmaat voor het carnaval dat de komende dagen wordt voortgezet in alle kernen van De Maas Driehoek-regio.

Foto's
Was u ook aanwezig op de Mé.rtzitting en heeft u foto's van het grandioze festijn? Stuur ze dan naar .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant