Afbeelding

Kleurrijke optocht trekt door Papgat

Carnaval 106 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Onder een stralend blauwe lucht trok zondagmiddag de traditionele carnavalsoptocht door de straten van Papgat.

[image=273786]

Kleurrijke wagens met vaak technische hoogstandjes en mooi uitgedoste loopgroepen, groot en klein, zorgden voor heel wat bekijks. Op de meeste plaatsen stond het publiek rijen dik al dat moois te aanschouwen. CV De Plekkers wist met De Stripclub de eerste prijs van de wagens binnen te halen, een prachtig schouwspel. De Lèpkes uit Boskant deed maar liefst mee in vier categorieën en sleepten verdiend twee keer een eerste prijs, een tweede en een vierde prijs in de wacht.
De publieksprijs ging dit jaar naar De Weieven. Met een slim gevonden constructie liepen de deelnemers met een pop voor en achter zich in de optocht. De jury waardeerde dit met een tweede prijs.

Brand
Dieptepunt tijdens de optocht was de brand die uitbrak op de Prinsenwagen. Prins Erwin Pap d’n Urste en Adjudant Paul konden enige tijd later de optocht voortzetten op de wagen van ‘t Skrothupke. De anderen vervolgden de optocht te voet.

[image=273787]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant