Afbeelding

Peter Maas op stap met de Buuven

Carnaval 62 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Tijdens de traditionele sleuteloverdracht op zaterdagmiddag in het gemeentehuis hebben Prins Erwin Pap d’n Urste en Jeugdprins Willem de sleutel van Papgat in ontvangst genomen uit handen van burgemeester Maas en wethouder Hendriks.

[image=274456]

Deze bijeenkomst gaat jaarlijks gepaard met de nodige steken onder water richting de Rooise politiek. Zo kreeg de burgemeester na de sleuteloverdracht door Prins Erwin Pap d’n Urste een nieuwe outfit overhandigd. Hij kon zich even gaan verkleden.
Even later kwam hij terug, gekleed in sportieve wielerkleding, voorzien van namen van sponsoren uit Rooi, Schijndel en Veghel. Hij mocht plaatsnemen op de fiets achter de twee Buuven, die hem samen met de Prins rondleidden door het prachtige Papgat.
Op verschillende plaatsen werd tijdens de tocht even halt gehouden om Peter Maas te wijzen op een aantal zaken. Zo zou De Goede Herder kerk een prima multifunctionele accommodatie kunnen worden. In Boskant spraken de Buuven hun bezorgdheid uit over het verdwijnen van de Kerk, het Pluugske en de bieb. Meer lof hadden ze over de vestiging van de bieb samen met de apotheek in het Martinushuis. “Dan hedde gin last van koppijn meer bij het leze.” De Buuven vonden dat John ten Ham dit goed geregeld heeft. Ze deden dan ook de suggestie om de naam Hambrug te wijzigen in de Ten Hambrug.
Op de Markt wilden het gezelschap even afstappen om wat te gaan drinken, maar Peter Maas had zijn legitimatie niet bij. Dat vonden de dames toch te riskant, ze hadden geen zin in een boete.
Tot slot van de act kreeg Maas een setje zijwieltjes overhandigd, ‘om overeind te blijven bij de onderhandelingen met Veghel en Schijndel’.

Papgatprijs
Vervolgens was het de eer aan Cees van Rossum om de naar hem genoemde de Van Rossum Papgatprijs uit te reiken. “Het zijn twee dames die ik niet ken, dus typisch mensen die achter de schermen actief zijn en daar is deze prijs voor in het leven geroepen”, aldus Cees. Hij reikte de onderscheidingen vervolgens uit aan Dorrie van Kaathoven en Nellie Essens. Beide dames zijn al vele jaren actief met het schminken van alle artiesten tijdens de Prinsenzittingen.

Wilhelmke Pap
Het aanwezige gezelschap trok daarna naar buiten voor de onthulling van Wilhelmke Pap, dit jaar gemaakt door de Stichting Jeugdcarnaval. Net op dat moment werden boven de sluizen opengezet en kwam de nodige regen en hagel naar beneden. Maar het feest ging gewoon door. De Papgatvlag ging in top en de pop werd onthuld, gevolgd door een polonaise met jong en oud.

[image=274459]

[image=274461]

[image=274457]

[image=274462]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant