Afbeelding

Nick de Laat: “Het beste voor het dorp”

Politiek 71 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Veel vertrouwde gezichten zullen na 19 maart niet meer terug te zien zijn in de Rooise gemeenteraad. Op de kandidatenlijsten van de vijf partijen die mee doen aan de verkiezingen prijken namen van nieuwe, vaak onbekende personen. Midden Brabant bezocht van iedere partij een nieuwkomer om deze voor te stellen aan de Rooise inwoners.

Nieuwkomer bij de Rooise VVD is Nick de Laat. Nick is 27 jaar en daarmee een van de weinige jongeren op de Rooise kandidatenlijsten.

[image=275082]

Nick de Laat is in de zomer van 2013 afgestudeerd in bestuurskunde.
Sinds kort is hij werkzaam bij de provincie Noord-Brabant als ‘Junioradviseur kennisdeling leefbaarheid’.
In deze functie werkt hij mee aan het op gang zetten van kennisdeling tussen leefbaarheidsprojecten. Deze projecten variëren van het terugdringen van leegstand in winkelcentra tot het opzetten van websites als ‘Ons Rooi’.
Als hobby staat bij Nick de sport bovenaan. Hij voetbalt bij het 5e van Rhode en is actief met zaalvoetbal. Nick is ook secretaris bij de Rooise Zaalvoetbalcompetitie. Daarnaast besteedt hij graag tijd aan concertbezoek.

Politiek
Nick vertelt al vanaf zijn 15e geïnteresseerd te zijn in politiek. Mede vanwege zijn politieke interesse is hij ook de studie bestuurskunde gaan doen. “Maatschappelijke vraagstukken hebben altijd mijn belangstelling gehad.”
Lang heeft Nick getwijfeld, maar in november heeft hij de knoop doorgehakt en is hij lid geworden van VVD Rooi. Bij deze lokale liberalen staat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de vierde plaats.

Kansen
“Ik vind de stap die ik gezet heb een mooie kans voor verdere ontwikkeling”, vertelt Nick. “Ik wil me vooral profileren met onderwerpen die de jeugd aangaan en me inzetten voor de belangen van verenigingen. Ik vind de Rooise verenigingen een visitekaartje voor de gemeente. Het item ‘burgerparticipatie’ komt steeds meer in beeld. Dit kan zowel in het voordeel als in het nadeel werken. Ik vind het van belang om hierbij op een goede manier de beschikbare technieken en communicatiemiddelen in te zetten. De fusie met Schijndel en Veghel zal als een rode draad door de komende raadsperiode lopen. Natuurlijk gaat de hele organisatie veranderen, ik wil me inzetten om daarbij de Rooise identiteit zoveel mogelijk te behouden.” “Uiteindelijk wil je allemaal het beste voor het dorp”, besluit Nick.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant