Afbeelding

Lezing Tom Lanoye in De Knoptoren

Kunst en cultuur 46 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - De Vlaamse romanschrijver, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur Tom Lanoye geeft vrijdag 14 maart een lezing in de Knoptoren.

[image=275080]

In 2013 werd zijn gehele oeuvre bekroond met de prestigieuze Constantijn Huygensprijs.
Lanoye is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van zijn taalgebied. Hij woont en werkt afwisselend in Antwerpen en Kaapstad.
Tom Lanoye debuteerde in 1980 met de poëziebundel ‘Maar nog zo goed als nieuw’ en maakte snel naam als podiumdichter.
Hij publiceerde gedichten, autobiografisch proza en fictie, diverse toneelstukken, bundels met beschouwingen en kritieken en hij bracht een cd uit, The very best of the artist formerly known as a young man (1999).
Zijn megaproject was een trilogie over België: Het goddelijke monster, Zwarte tranen en Boze tongen, dat werd onderscheiden met De Gouden Uil.
Met zijn eerste verhalenbundel ‘Een slagerszoon met een brilletje’ brak hij in 1986 door.
Zijn grote literaire succes begon met Kartonnen dozen (1991), gevolgd door Het goddelijke monster en Sprakeloos en toneelstukken als Ten oorlog, Fort Europa en De Russen!
In 2012 was Lanoye hoofdgast tijdens de Boekenweek in Nederland en schreef hij het Boekenweekgeschenk Heldere hemel.
Bovendien heeft hij grote bekendheid door zijn theaterbewerkingen van Shakespeare. Zijn nieuwste project is een bewerking van Hamlet met de titel Hamlet vs Hamlet.
In zijn nieuwe roman Gelukkige Slaven gaan twee Belgische bannelingen op zoek naar zichzelf in een wereld die te groot en te chaotisch is geworden voor iedereen. Ook dit boek kreeg zeer lovende kritieken in de landelijke pers.

Reserveren
Lanoye is een drukbezet man. Hij bemoeit zich met van alles en nog wat: zoals de politiek in eigen land, de literatuur, het theater, Afrika en de homorechten in Rusland.
Omdat het een bijzonder afwisselende en boeiende avond belooft te worden, is het raadzaam van tevoren kaartjes te reserveren bij boekhandel ’t Paperas of bij Bibliotheek Meierij Sint-Oedenrode. Ook aan de zaal worden kaartjes verkocht, zolang de voorraad strekt. De prijs voor de kaartjes bedraagt € 10,-, inclusief een consumptie. Leerlingen en studenten met een pas betalen € 3,50.
De lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Meierij, boekhandel ’t Paperas en het Roois Kultuur Kontakt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant