Afbeelding

Hillenaar (Cuijk) positief over elfkroegetocht

Carnaval 47 keer gelezen
CUIJK - Burgemeester Wim Hillenaar van de gemeente Cuijk blikt met een goed gevoel terug op de 29ste editie van de Kuukse elfkroegetocht. Er was weinig overlast en criminaliteit op het parcours en ook de doorstroming bij het Cuijkse station verliep deze jaargang zonder nagenoeg een wanklank. "Het is dit jaar allemaal goed verlopen", aldus Hillenaar.

[image=275127]

"Het station bleek de afgelopen jaren de meest kwetsbare plek", vertelt Hillenaar, "maar daar is dit jaar een goede slag gemaakt. Het Stationsplein vormde een soort van openluchtwachtkamer, waar een 'infotainer' aanwezig was die reizigers begeleidde naar de juiste treinen. Ook de uitloop vanaf het parcours verliep zonder problemen, omdat de optredens op de verschillende podia op verschillende tijden afliepen. Ook de samenwerking tussen de 'Club van Nix' (die controleerde of jongeren onder de 18 jaar geen alcohol dronken, red.) en de organisatie verliep goed."

Cijfers elfkroegetocht
Tijdens de afgelopen editie van de Kuukse elfkroegetocht, die dinsdag 4 maart plaatsvond, moesten 51 feestgangers worden behandeld in de EHBO-post, waarvan twaalf personen wegens alcohol- of drugsgebruik. Twee personen zijn per ambulance afgevoerd. Hillenaar: "De cijfers komen overeen met die van voorgaande jaren."
De politie kreeg te maken met één mishandeling, één geval van openbare schennispleging en één geval van baldadigheid. Een groep Marokkaanse jongeren die voor overlast zorgde op het evenemententerrein, werd door de politie geïsoleerd en buiten het terrein gezet.
Gedurende 'het Kuukse carnaval' zelf was er ook een incident tussen jongeren tijdens de regio-optocht in Haps en door een horeca-ondernemer in het Cuijkse centrum werden twee horecaverboden opgelegd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant