Afbeelding

Gedeputeerde opent Jan van Cuijkstraat

Verkeer en vervoer 52 keer gelezen
CUIJK - De vernieuwde Jan van Cuijkstaart is gistermiddag officieel heropend. Projectwethouder Gerard Stoffels, provinciaal gedeputeerde Ruud van Heugten en zo’n 100 bewoners waren hierbij aanwezig. Projectwethouder Stoffels gaf tijdens de openingshandeling aan terug te kijken op een geslaagd project en een soepel proces met de bewoners.

[image=275217]

De vernieuwde straat werd ingewijd met een symbolische fietstocht, onder andere op ludieke fietsen gemaakt door Cuijkenaar Toon Boumans.
De belangrijkste verbetering in de Jan van Cuijkstraat is de ruimte voor de fietser in het wegprofiel. Voor de fietser zijn namelijk brede, rode fietsstroken aangelegd. “Naast de gemeente Cuijk vindt ook de provincie Noord-Brabant de veiligheid voor de fietser heel belangrijk”, aldus wethouder Stoffels. “De provincie heeft niet voor niets een subsidie verstrekt voor de aanleg van deze fietsstroken. Verder zijn ook de voetpaden breder geworden.”

Straatbeeld
Het straatbeeld wordt bepaald door een verspringende rijbaan, met telkens aan één zijde ruimte voor (nieuw geplante) bomen en parkeren. Stoffels: “Al met al is de Jan van Cuijkstraat aanmerkelijk verkeersveiliger geworden, is het centrum voor elke verkeersgebruiker nu beter en comfortabeler bereikbaar en is de woonsituatie voor de bewoners van de Jan van Cuijkstraat verbeterd.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant