Afbeelding

De Kloosterhof als kunsttempel

Kunst en cultuur 49 keer gelezen
BEERS – Kijken en genieten van de creaties van 65 amateurkunstenaars en als het bevalt ook nog een kunstwerk aanschaffen, dat kan zondag 30 maart in Beers tijdens de tiende editie van de kunstmanifestatie van de Serviceclub Raam & Maas.

De jubileumeditie krijgt extra glans dankzij demonstraties van professionele kunstenaars. Winny Jacobs komt schilderen en Riek Bardoel laat zien hoe keramiek wordt gemaakt. Een bijzonder project komt uit de koker van Hein Aldenhoven. Samen met kinderen van de basisschool in Beers heeft hij zogenoemde ‘Artmannetjes’ gemaakt. Maar liefst honderd van deze mannetjes worden gepresenteerd in een ‘Love-project’.
Er is ook een muzikale omlijsting. Accordeoniste Maria Centen laat de leden van haar opleidingsorkest de toetsen ‘dansen’, zangeres Jori van Gemert komt zingen en al net zo swingend is de djembeegroep Hakuna Matata.

[image=276413]

Serviceclub ‘Raam & Maas’ doneert de netto opbrengst van de expositie elk jaar aan een goed doel. Dat is dit jaar een dovenschool in Jiboro, Gambia. Dit project is een initiatief van Leo en Anita Goumans-Coenders uit Meerlo. In september 2012, toen het paar 25 jaar was getrouwd, adopteerden ze het met hun vier zonen. Ze kwamen op het idee, nadat hun neef Leon met vijf medestudenten in Gambia ontwikkelingswerk had verricht. Leo en Anita kwamen in contact met Stichting Care Foundation The Gambia, de initiatiefnemers voor de bouw van de dovenschool. De familie heeft intussen heel wat geslaagde acties ondernomen en krijgt brede steun. Heel blij zijn ze met de opbrengst van de Beerse kunstmanifestatie, die naar verwachting wel 5000 euro kan opleveren.
De jubileumexpositie is op zondag 30 maart is sporthal de Kloosterhof, Grotestraat 14 in Beers. De manifestatie is van 11.00 tot 16.00 uur. De opening wordt verricht door Wim Hillenaar, burgemeester van de gemeente Cuijk. De toegang is 2,50 euro (kinderen gratis). Voor meer informatie bel Heleen Ghijsen: (0485) 31 57 47. Of stuur haar een e-mail (heleen.ghijsen@ziggo.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant