Afbeelding

Overloonseweg: 38 ongelukken in 10 jaar

Verkeer en vervoer 23 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - Op de Overloonseweg in Vierlingsbeek hebben de afgelopen tien jaar 38 verkeersongelukken plaatsgevonden. Daarbij gaat het om veertien ongevallen waarbij één of meerdere automobilisten naar het ziekenhuis moesten.

[image=266714]

Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Boxmeer. Aanleiding voor publicatie van de cijfers waren schriftelijke vragen van raadslid Marc Oudenhoven van VDB/LO, die meermaals zijn twijfel heeft uitgesproken over de noodzaak van de maximum snelheid (50 kilometer) op het stuk van de Overloonseweg in Vierlingsbeek tussen de A73 en het spoor. De afgelopen maanden zijn honderden automobilisten bij twee afzonderlijke controles op de bon geslingerd.

Geen daling
Uit de cijfers van de gemeente Boxmeer blijkt dat er 38 ongevallen zijn geweest tussen 2002 en 2011. Hierbij vielen twintig slachtoffers, waarvan er veertien naar het ziekenhuis moesten voor behandeling. In geen enkel geval is er een dode gevallen. "De exacte plaats van de ongevallen op de Overloonseweg is ons niet bekend, evenals de aanleiding", aldus een woordvoerder van de gemeente Boxmeer.
In 2002 werd de maximum snelheid op de Overloonseweg (de weg van Overloon/A73 naar Vierlingsbeek) op verzoek van aanwonenden teruggebracht van 80 naar 50 kilometer nadat in dat jaar zeven ongevallen hadden plaatsgevonden. Na die maatregel heeft er echter geen daling van ongevallen plaatsgevonden. In de cijfers van de gemeente zijn de jaartallen 2012 en 2013 nog niet verwerkt. Uit onderzoek van nieuwsblad De Maas Driehoek blijkt dat in die jaren tenminste drie ernstige ongelukken hebben plaatsgevonden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant