Afbeelding

Geslaagde kunstmanifestatie Beers

Kunst en cultuur 24 keer gelezen
BEERS - In de Kloosterhof in Beers werd zondag 30 maart een amateurkunst manifestatie gehouden van 11.00 tot 16.00 uur waar 65 amateurkunstenaars exposeren aan meededen.

[image=276818]


Door een vakkundige jury zijn twee van de kunstenaars tot winnaar gekozen. De eerste prijs gaat naar Adrie de Backer uit Mill en de tweede prijs naar Lin Hageman uit Nijmegen. Zij mogen exposeren in galerie ’t Aambeeld in Wanroij.

[image=276819]

Omdat het de tiende keer is dat serviceclub “Raam en Maas” dit evenement organiseerde kwam burgemeester Hillenaar van Cuijk om de amateurkunst manifestatie openen. Hij deed dat door een slag op een trom van Djembeband Asawali Djembéfola. Waarna deze band een schitterend optreden verzorgde. Naast deze muziek trad ook Maria Centen met haar opleidingsorkest op.

[image=276820]

Er waren enkele professionele kunstenaars om te demonstreren. Winny Jacobs kwam schilderen en Riek Bardoel maakte keramiek. Hein Aldenhoven heeft samen met de kinderen van de school in Beers Artmannetjes gemaakt. Ongeveer 100 Artmannetjes werden samen gepresenteerd in een “Love-project”.

[image=276821]

Jaarlijks organiseert serviceclub “Raam en Maas”dit evenement waarbij zondag ruim 800 betalende bezoekers zijn komen kijken en luisteren. De opbrengst van deze amateurkunstmanifestatie gaat geheel naar het goede doel. Dat is dit jaar een dovenschool in Jiboro, Gambia.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant