Afbeelding

Afscheid van elf gemeenteraadsleden

Politiek 205 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering werd woensdag 26 maart afscheid genomen van maar liefst elf raadsleden.

[image=276920]

Na een korte terugblik op de afgelopen raadsperiode werden alle afscheidnemende gemeenteraadsleden door burgemeester Maas toegesproken. Zij ontvingen allen een ets van Jan Sonnemans. Verder werden een aantal bijzondere onderscheidingen uitgereikt. Onderstaand een overzicht van de afscheidnemende leden.

Ger Brouwer
Ger Brouwer was eerder raadslid in de periode 1994-1998. In januari 2013 keerde hij voor het CDA terug in de raad na het vertrek van Wiel Sporken. Brouwer was deze avond niet aanwezig.

Coes van der Coelen
Ook Coes van der Coelen trad tussentijds aan tijdens de laatste raadsperiode. In november 2011 kwam hij namens DGS in de raad na het vertrek van Jan de Groot.

Etiënne Baidun-Kensdell

In 2010 kwam Etiiënne Baidun-Kensdell in de raad namens het CDA. Later nam hij afscheid van deze partij en ging verder met zijn eenmansfractie EBK. Kensdell is al langere tijd niet meer aanwezig geweest tijdens raads- en commissievergaderingen en was ook op de afscheidsavond niet aanwezig.

Wil Maas
Wil Maas is VVD-raadslid geweest van 2010 tot en met 2014. Burgemeester Maas typeerde hem als een man die niet op de voorgrond staat, maar weloverwogen zijn raadswerk verricht.

Tom van Wanrooij
Namens Hart voor Rooi heeft Tom van Wanrooij zijn raadswerk verricht in de periode 2010 tot en met 2014. Na een inspraakavond over het plan Kienehoef Noord raakte hij betrokken bij de plaatselijke politiek.

Jos Wijn
Jos Wijn nam woensdag voor de derde keer afscheid van de gemeenteraad. Jos was eerder raadslid in de periodes 1994 tot en met 1998 en juni 2001 tot en met 2006. Vanaf 2010 kwam Wijn terug in de raad namens DGS.
Jos is reeds eerder gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de Rooise gemeenschap.

Penning van Verdienste

Freek Glorius
Acht jaar geleden kwam Freek Glorius namens de VVD in de raad. Glorius kwam met de missie ‘Het moet en kan anders’. Door zijn gedrevenheid werd hij gezien als opvolger van René Dekkers, maar Freek koos uiteindelijk voor zijn gezin en werk en neemt afscheid van het raadswerk. Glorius ontving woensdag de Penning van Verdienste van de gemeente Sint-Oedenrode.

Peter Verkuijlen
Verkuijlen trad in 2006 aan voor de partij GBS. Later sloot hij zich aan bij het CDA, maar van die partij nam hij tijdens de laatste raadsperiode afscheid. Hij ging verder als eenmansfractie Partij Peter Verkuijlen. Peter ontving eveneens de Penning van Verdienste van de gemeente Sint-Oedenrode.
Koninklijk onderscheiden

Jan Verhagen
Jan Verhagen heeft maar liefst 24 jaar raadservaring. Van 1982 tot en met 1994 namens de Rooise Partij en in de periode 2002 tot en met 2014 voor het CDA. ‘De mening van de Rooise burger’ liep als een rode draad door het raadswerk van het gedreven raadslid Verhagen. In 1994 heeft hij reeds een gemeentelijke onderscheiding mogen ontvangen. Woensdag werd hij geëerd met de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’.

[image=276923]

Dubbel onderscheiden

Hans Hulsen
Hans Hulsen heeft er in totaal 16 jaar raadswerk op zitten. Namens de Rooise Partij van september 1994 tot en met december 1997 en namens DGS van 2002 tot en met 2014. Burgemeester Maas noemde Hulsen een betrokken raadslid die van zijn hart geen moordkuil maakt.
Hans Hulsen ontving de Zilveren Erepenning van de gemeente Sint-Oedenrode en de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’.

[image=276922]

Frans van den Boomen
Frans van den Boomen was met een indrukwekkende portefeuille namens de Ouderenpartij wethouder van 1994 tot en met 2002. In die periode maakte de wethouders nog deel uit van de gemeenteraad. Van 2002 tot en met 2014 was Van den Boomen raadslid voor de Ouderenpartij, later BVT Rooi.
Ook voor Frans van den Boomen was er de Zilveren Erepenning van de gemeente Sint-Oedenrode. Bovendien mocht burgemeester Maas aan Frans de Koninklijke Onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ opspelden.

[image=276921]

Dankwoorden
Als raadsnestor sprak Frans van den Boomen alle raadsleden een voor een toe. Naast de persoonlijke ‘kenmerken’ van de vertrekkende raadsleden voegde hij er een astrologisch tintje aan toe.
Aan Janneke van Vugt vervolgens de eer om Frans van den Boomen toe te spreken en te bedanken met als afsluiting “Frans je ben iemand met een ontzettend groot hart.”
Tot slot kregen de vertrekkende raadsleden de gelegenheid om een woordje te spreken. Hans Hulsen had hiervoor het nodige huiswerk verricht en sprak alle collega’s nog even afzonderlijk toe.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant