Afbeelding

Afscheid en vernieuwing bij VVD

Politiek 37 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Een week na de verkiezingen stond de VVD tijdens de Algemene Ledenvergadering stil bij het afscheid van twee raadsleden en wethouder René Dekkers. Voorzitter Harry Bekkers droeg tijdens deze avond de voorzittershamer over.

[image=276933]

Raadsleden Freek Glorius en Wil Maas en wethouder Dekkers hadden voorafgaand aan de verkiezingen hun afscheid al aangekondigd. Maas, al 30 jaar actief bij de Rooise VVD, heeft in deze periode vele vergaderingen bijgewoond. Hij heeft in al die jaren een stevig archief opgebouwd en kon altijd feilloos de voorgeschiedenis van de Rooise beleidsdossiers uitleggen.
Freek Glorius is na zijn bestuursfunctie als secretaris de laatste twee raadsperiodes als fractievoorzitter actief geweest. Mede dankzij zijn inspanningen is het maandelijkse Politiek Café uitgegroeid tot een zeer druk bezocht evenement.
Wethouder René Dekkers is ruim 20 jaar geleden bij toeval de politiek in gerold, maar hij groeide al snel uit tot een gewaardeerd commissie- en raadslid en was de laatste acht jaar zeer succesvol als wethouder.
Harry Bekkers heeft zich de afgelopen 20 jaar, weliswaar op de achtergrond maar zeer toonaangevend, als voorzitter ingespannen. Mede dankzij Bekkers is de VVD Sint-Oedenrode een stabiele organisatie met veel betrokken mensen. Martien van Erp neemt de voorzittershamer over. Maarten van Genugten en Jan Dekkers zullen eveneens toetreden tot het bestuur.
Donderdag zijn de raadsleden Piet Klaasen, Wilma Wagenaars, Michiel van Seventer en Nick de Laat geïnstalleerd in de nieuwe gemeenteraad. Een mooie mix van ervaren raadsleden en nieuwe, frisse gezichten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant