Afbeelding

Dichterbij en Mikado maken kunst voor Munckhof

Kunst en cultuur 32 keer gelezen
GENNEP - Cliënten van Dichterbij en de Mikadoschool in Gennep hebben de afgelopen maanden 13 schilderijen gemaakt voor Munckhof. De schilderijen werden tijdens een officieel moment op 3 april door de cliënten overhandigd aan Munckhof en vormen voortaan de aankleding van het Munckhof MobiliteitsCentrum.

Tom Roefs, CEO van Munckhof, licht toe hoe de opdracht tot stand is gekomen: “We wilden de muren van het Munckhof MobiliteitsCentrum graag aankleden met kleurrijke kunstwerken. We wisten dat we bij de Kunstschat van Dichterbij in Gennep daarvoor aan het juiste adres zouden zijn. In de briefing hebben we de kunstenaars de opdracht gegeven om iets te schilderen over mobiliteit en/of Munckhof en vooral veel felle kleuren te gebruiken. Dat is ontzettend goed gelukt en we zijn erg blij met het resultaat!”

[image=277129]

Voor zowel Dichterbij als de Mikadoschool was het project een grote uitdaging. Hans Garritsen, Bedrijfsleider van de Kunstschat vertelt: “We krijgen vaker opdrachten om een schilderij te maken voor een organisatie, maar 13 grote schilderijen in één keer was een erg grote opdracht. We hebben daarom meteen de samenwerking gezocht met de Mikadoschool om samen het project op te pakken. Voor de kunstenaars een geweldige ervaring omdat ze in het hele traject ontzettend veel geleerd hebben, onder andere het samenwerken met elkaar.” Ook de kunstenaars zelf kijken met veel plezier terug op het project. “Het is leuk dat Munckhof ons gevraagd heeft om de schilderijen te maken. Van een taxi, bus, luchtballon of fiets tot een boot, vliegtuig en een raket, we hebben alles op de schilderijen terug laten komen. Het lijkt nu wel alsof we een eigen museum hebben”, aldus kunstenares Karin.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant