Afbeelding

Maasziekenhuis zoekt cliëntenraadslid

Gezondheid 88 keer gelezen
BEUGEN - Door het vertrek van één van zijn leden is de Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein op zoek naar een nieuw lid. Het nieuwe raadslid zal eerst een aantal maanden meedraaien en worden ingewerkt.

[image=211148]

De Cliëntenraad behartigt als ‘pro-actief meedenker’ de algemene belangen van de cliënt en denkt met het ziekenhuis mee over een breed scala aan onderwerpen, zoals de kwaliteit van zorg, patiëntenparticipatie, voeding, hygiëne en geestelijke zorg. Onder 'de cliënt' verstaat de raad de huidige cliënten met hun naasten, maar ook alle potentiële cliënten in het verzorgingsgebied, hun familie en bezoekers.

‘Heel actief’
Voorzitter Jacques Cuppes omschrijft de Cliëntenraad van het Maasziekenhuis als ‘een heel actieve club vrijwilligers’. “Het is boeiend om mee te werken aan betere en goed aansluitende patiëntenzorg in ons Maasziekenhuis. Wij merken ook dat er naar ons wordt geluisterd en dat we resultaten boeken. Dat is belangrijk, want dat houdt ons enthousiasme levend.
De leden van de Cliëntenraad zijn allen woonachtig in het verzorgingsgebied van Maasziekenhuis Pantein. Zij zijn geselecteerd op kennis, vaardigheden en affiniteit met de gezondheidszorg.

Werkzaamheden
De cliëntenraad vergadert twaalf keer per jaar en heeft zes keer per jaar overleg met de directie. Ook is er een jaarlijks overleg met de voorzitter van de Medische Staf over de ontwikkelingen in de medische zorg. Verder is de cliëntenraad ook betrokken bij patiëntenfolders, heeft hij contact met diverse patiëntenverenigingen en overleg met de facilitaire dienst van het Maasziekenhuis.

Boxmeer-Overloon-Vierlingsbeek
Het gebied van het Maasziekenhuis bestrijkt de wijde regio Land van Cuijk en Noord-Limburg. Gelet op de regionale spreiding van zijn leden gaat voor het nieuw te benoemen cliëntenraadslid een lichte voorkeur uit naar iemand uit de regio Boxmeer-Overloon-Vierlingsbeek. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over de cliëntenraad bellen met voorzitter Jacques Cuppes, tel. 06-53 39 73 22.
Belangstellenden die willen solliciteren naar deze vrijwilligersfunctie kunnen hun brief mailen naar de secretaresse Annie Hubers van de Cliëntenraad: . Meer informatie over de Cliëntenraad van Maasziekenhuis Pantein is te vinden op de website www.maasziekenhuispantein.nl/clientenraad.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant