Afbeelding

Het lijdensverhaal, maar dan ‘anders’

Kunst en cultuur 21 keer gelezen
OVERLOON – Amateurtheatermaker Cees van Leeuwen en muziekman Geert Verhallen hebben het gezamenlijk plan opgevat het aloude lijdensverhaal ‘anders’ te laten zien en horen. Het is het verhaal van lijden, sterven en opstaan, maar dan gezien door de ogen van Jezus.

[image=277425]

‘Een weg’ wordt de komende tijd vier keer uitgevoerd door Zanggroep ‘Palet’ uit Overloon en voorzien van theatrale elementen. De groep staat onder leiding van Geert Verhallen. De zangers en zangeressen dragen een gezamenlijke passie uit; zingen. En dat wat zij zingen moet dan ook wel ergens over gaan. Zang, gesproken tekst, poses en beweging vertellen de passie en nemen de aanhoorders mee alsof deze zelf meelopen in de stoet naast Jezus.
Cees van Leeuwen, een ervaren voorganger in gebedsdiensten, kent de symboliek van het geloof en de interpretatie van bijbelverhalen. Hij kleurt dit in met theatrale elementen.
De tekstbijdragen in ‘Een weg’ zijn van Cees van Leeuwen uit Overloon, de composities zijn van Geert Verhallen uit Mill. Verhallen speelt ook piano tijdens de uitvoering, Paul Arts de pauken en de veertien leden van Palet (4 sopranen, 4 alten, 3 tenoren, 3 bassen) verzorgen de zangpartijen. De regie is in handen van Cees van Leeuwen en zijn echtgenote Ans, het decor is gebouwd door Cees van Leeuwen en Niek Wouters.

[image=277426]

De vier uitvoeringen van ‘Een weg’ zijn op Palmzondag 13 april in de Kapel in Holthees (15.30 uur), dinsdag 15 april in de Weijerkapel in Boxmeer (20.15 uur), donderdag 17 april in de Theobalduskerk in Overloon (20.00 uur) en op vrijdag 18 april in het Frans Pfannerhuis in Arcen (20.00 uur).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant