Afbeelding

CPO d’n Hof in beeld

Wonen 46 keer gelezen
OVERLOON - Inmiddels bestaat het plan van CPO d'n hof in Overloon uit maar liefst 20 woningen die allen onder CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) worden gerealiseerd.

Op de bijgaande tekening zijn 18 woningen te zien maar ook aan de Stevensbeekseweg zal nog een 2-onder-1 kap woning worden gebouwd. Het gaat in dit plan dus om 16 2-onder-1 kap woningen en een vierkapper met twee hoekwoningen en 2 tussenwoningen.

[image=277633]

Het plan wordt gerealiseerd op de grond waar voorheen de Botanische Tuin 'd'n Hof' te vinden was en die de laatste jaren onderdeel was van het Zoo Parc Overloon. In januari is inmiddels ook door de Gemeente Boxmeer bekent gemaakt dat de nieuwe straat naam 'd'n Hof' zal worden met als onderschrift: 'Voormalige botanische tuin opgericht door Toon Weerts'. De initiatiefnemers van CPO d'n Hof zijn de Gemeente Boxmeer zeer erkentelijk voor dit eerbetoon!

Realisering
Alle leden, architect en adviesbureau BIEB (Eindhoven) zijn zeer blij met het resultaat tot nu toe. Er onstaat een mooie nieuwe wijk waar wensen van de gemeente zijn meegenomen, maar zeer zeker ook de individuele wensen van de toekomstige bewoners. Dat maakt een CPO project ook zo uniek. De woningen worden op basis van de behoeften van de toekomstige bewoners ontworpen zodat er woningen onstaan die precies voldoen aan hun wensen en eisen. Dit in tegenstelling tot vele projectmatige woningbouw.
Op dit moment vind er op de vrijgekomengrond munitieonderzoek plaats. De sondering van de grond is inmiddels al gedaan en het is nu aan de Gemeente Boxmeer om de grond bouwklaar te maken. De planning van de Gemeente is om dit medio november gereed te hebben, waarna direct van start gegaan zal worden met de bouw. De werkgroep Bouw & Aannemer van CPO d'n Hof is hard aan het werk om de juiste aannemer te vinden voor dit project en heeft inmiddels al een eerste voorselectie gemaakt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant