Afbeelding

Coalitie Cuijk is eruit: ABC, CDA, VVD en PvdA

Politiek 56 keer gelezen
CUIJK - De vier partijen die met elkaar in gesprek waren om in de gemeente Cuijk een nieuwe coalitie te vormen, zijn eruit. Gesprekken tussen ABC, CDA, VVD en PvdA hebben gisteravond geleid tot een nieuw coalitieprogramma. Gerard Stoffels (CDA), Jos Nielen (CDA), Maarten Jilisen (VVD) en Rob Poel (PvdA) worden de nieuwe wethouders in Cuijk.

[image=268262]

“Na de eerste, brede verkenningsronde heeft de politieke leiding van ABC constructief vervolgoverleg gevoerd met vertegenwoordigers van het CDA, de VVD en de PvdA. Gisterenavond heeft een laatste afstemming plaatsgevonden en is de nieuwe coalitie gevormd. Ik ben verheugd dat het proces om te komen tot een structurele samenwerking zo voorspoedig is verlopen”, vertelt Stoffels. “Zoals in een eerder stadium aangegeven zoeken wij als coalitie een zo breed mogelijk draagvlak. Het coalitieprogramma zo het er nu ligt willen wij daarom delen met SP, D66 en PLC, voordat het definitief is”.

College
Het nieuwe college van B en W zal tijdens de raadsvergadering van maandag 12 mei – samen met de nieuwe raadsleden – worden geïnstalleerd. Over de verdeling van de verschillende portefeuilles is het volgende afgesproken:
-Gerard Stoffels (ABC): Openbare werken, milieu en leefbaarheid;
-Jos Nielen (CDA): Financiën en WMO;
-Maarten Jilisen (VVD): Economie, jeugdzorg en sport;
-Rob Poel (PvdA): Sociale zaken en ruimtelijke ordening
De leden van de afzonderlijke partijen moeten formeel nog met het coalitieakkoord instemmen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant