Afbeelding

Fonds moet 'cultuur goed bereikbaar maken'

Kunst en cultuur 8 keer gelezen
CUIJK - De verbouwing van de Schouwburg in Cuijk is in volle gang. Achter de schermen wordt al hard gewerkt om vanaf 2015 het podium toegankelijker te maken voor een breder publiek. Daarom is onlangs een stimuleringsfonds voor culturele talenten en maatschappelijke projecten opgericht.

[image=277980]

“Het principe is heel simpel”, vertelt directeur Sjoerd Meijer van de Schouwburg. “Het is een fonds dat vooral is bedoeld om jonge talenten, organisaties en groepen de kans te geven om een culturele productie of een maatschappelijk project te realiseren waarvoor geld nodig is, maar dat anders niet gerealiseerd had kunnen worden omdat de sponsoring ontbreekt.”
Erik Janssen, die Meijer bij dit fonds ondersteunt qua PR en fondsenwerving, vult aan: “Sponsoring anno 2014 is iets heel anders dan vroeger. Bedrijven willen nog initiatieven ondersteunen, maar dan bij voorkeur maatschappelijk verantwoorde initiatieven. Ondernemers steunen door een bijdrage in dit fonds de leefbaarheid, talentonwikkeling en aantrekkelijkheid van het Land van Cuijk en Maasduinen en maken de Schouwburg, en daarmee cultuur in de regio, goed bereikbaar voor een grote groep.”

Structuur
De afgelopen periode hebben Meijer en Janssen veel tijd gestoken in het neerzetten van een nieuwe organisatiestructuur. “We hebben zo’n veertig mensen, zeker niet de minsten, gevonden die zitting gaan nemen in het bestuur, raad van toezicht, jury, commissie van aanbeveling of die willen optreden als cultureel ambassadeur”, vult Meijer aan. Een belangrijke rol zal in de toekomst zijn weggelegd voor 'de deskundige jury'. Janssen: “Die gaan ingediende initiatieven beoordeelden op maatschappelijke relevantie en helpen hen om een goed initiatief te realiseren. Financiële steun kan dan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het inhuren van een docent.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant