Afbeelding

Coalitie: 'Witte rook' in Boxmeer

Politiek 18 keer gelezen
BOXMEER - De kogel is door de Boxmeers kerk: CDA, LOF, VDB/LO en VVD gaan voor de raadsperiode 2014-2018 een nieuwe coalitie in de gemeente Boxmeer vormen. De partijen waren al langere tijd 'constructief' met elkaar in gesprek. "Het proces van besprekingen is voorspoedig verlopen", aldus formateur Erik Ronnes.

[image=225343]

"Door de ontwikkelingen – voor een belangrijk deel als gevolg van besluiten in Den Haag – maar ook o.a. door de demografische ontwikkelingen, hebben inwoners steeds meer verantwoordelijkheid te nemen voor de leefbaarheid in hun wijk of dorp, maar ook voor hun eigen welzijn", schrijft Ronnes. "In het coalitieakkoord zijn thema’s benoemd waarover nadere afspraken gemaakt zijn. De thema’s zijn Zorg, welzijn en sociale voorzieningen met daarin afspraken over de transities zoals de wijzigingen in de zorg, de Jeugdzorg en de Participatiewet. Bij Economie en werkgelegenheid gaat de coalitie onder andere uit van professionele acquisitie die de verkoop van bedrijventerreinen moet bevorderen en de profilering van het Land van Cuijk als belangrijke speler op het gebied van Agrifood Capital."

Stimuleren
Ronnes vervolgt: "Ten aanzien van het thema’s Duurzaamheid en Wonen zijn de voornemens vooral gericht op het blijven stimuleren van initiatieven. In het thema Leefbaarheid wordt nadrukkelijk ingezet op multifunctionaliteit van gemeenschapsvoorzieningen en is het voornemen een visie te ontwikkelen op hoe om te gaan met de bevolkingskrimp. In het thema Financiën wordt gestreefd naar een gematigde lastenstijging voor de burger en staat het terugdringen van de schuldenlast hoog in het vaandel."

Coalitie-akkoord
Het LOF en VDB/LO dragen respectievelijk Willy Hendriks-van Haren en Jeu Verstraaten voor als kandidaat-wethouder. Erik Ronnes gaat als wethouder aan de slag namens het CDA. Het college van B en W in Boxmeer wordt vervolmaakt door burgemeester Karel van Soest.
De coalitiepartijen ondertekenen vrijdag 18 april om 11.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Boxmeer het coalitieakkoord 2014-2018.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant