Afbeelding

Nieuw paviljoen Oorlogsmuseum geopend

Kunst en cultuur 38 keer gelezen
OVERLOON - Commissaris van de Koning Wim van de Donk van de provincie Noord-Brabant, gouverneur Theo Bovens van Limburg en de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest hebben vanmiddag een nieuw paviljoen over de Slag bij Overloon in het Oorlogsmuseum Overloon geopend.

[image=278039]

Het twee verdiepingen tellende paviljoen biedt bezoekers middels een interactief drieluik inzicht in de gebeurtenissen rond de tankslag bij Overloon en de bevrijdiging van Venray in het najaar van 1944. Op de bovenverdieping wordt een film getoond over D-day, operatie Market Garden en de Slag om Overloon, die leidde tot de evacuatie van het volledige dorp Overloon en omgeving.

[image=278038]

Levensecht
Een verdieping lager, in een nagebouwde schuilkelder, ervaren museumbezoekers hoe het is om in grote groepen op elkaar te zitten. Aan de hand van visuals en 3D-beelden vertellen evacuees hoe het leven in de schuilkelder er 70 jaar geleden aan toe ging. Geluidsfragmenten van de bombardementen bij Venray maken het geheel levensecht. Een deel van de inwoners van Overloon zat tijdens de evacuatie in de schuilkelders van Klooster en psychiatrisch ziekenhuis Jerusalem in Venray. Bij het verlaten van het paviljoen lopen bezoekers langs foto's, video's en een maquette van hoe Overloon eruit zag net na de tankslag.

Meer over de opening van het nieuwe paviljoen in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 22 april.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant