Afbeelding

Eva Eigenhuijsen als eenmansfractie verder

Politiek 132 keer gelezen
GRAVE - Voormalig lijsttrekker Eva Eigenhuijsen en de VVD in Grave gaan uit elkaar. Volgens Eigenhuijsen en afdelingsvoorzitter Huub Linders ontbreekt de vertrouwensbasis om samen te werken. Eigenhuijsen gaat zodoende als eenmansfractie door in de Graafse gemeenteraad.

[image=264571]

Eigenhuijsen sprak vorige week haar ongenoegen uit dat ‘in Grave al drie wethouders waren benoemd terwijl er nog geen coalitieakkoord lag’. Zelf werd ze als wethouder gepasseerd ten faveure van Jeroen Joon, nu wethouder in Cuijk.
“Ik betreur natuurlijk de gang van zaken, want dit had ik absoluut niet als doel voor ogen toen ik in november 2013 als lijsttrekker werd benoemd door de Graafse VVD”, zegt Eigenhuijsen. Linders: “Het afdelingsbestuur is teleurgesteld in de uitkomst. De keuze van Eva om via de media haar kritiek te uiten, heeft ertoe geleid dat de vertrouwensbasis niet meer hersteld kon worden.”
Het opstappen van Eigenhuijsen heeft geen gevolgen voor de meerderheid in de coalitie LPG, CDA, VVD en Trots Liberaal in Grave. De meerderheid is nu wel minimaal geworden: 8-7.

Meer over de ontstane situatie in Grave in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 22 april.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant