Afbeelding

Gassel ook in route 'Walk of the Dogs'

Kunst en cultuur 31 keer gelezen
GRAVE - Gassel is dit jaar nieuw opgenomen in de routes van ‘Walk of the Dogs’. De wandelaars volgen daar donderdagavond 8 mei het Ezeltjespad, een initiatief van de ZLTO. Het pad werd in december 2013 geopend.

‘Walk of the Dogs’ start dinsdagavond 6 mei in Escharen. De opbrengst gaat naar de opleiding van hulp-/geleidehonden van KNGF. Wandelaars (ook niet-hondenbezitters) kunnen één of meerdere avonden lopen. Deelname is gratis. Honden die drie of vier avonden lopen krijgen een medaille.
Hondengedragstherapeute Silvie Robben geeft op de route in Gassel gratis advies aan hondenbezitters. Natuurgidsen van IVN Grave zijn woensdagavond 7 mei actief op de route over landgoed Mariëndaal in Velp, die start bij kinderboerderij Buiten-Gewoon. Zij geven onderweg tekst en uitleg over de natuur. Henk Verbeeten (IVN): “Er zitten behalve eekhoorns veel vogels: boomklevers, spechten, roodborstjes maar ook de nachtegaal.”

Slotavond
Café Dorstig Hert in Escharen is op de slotavond (op vrijdag 9 mei) het podium voor het benefietoptreden van de band Autumn Leaves (aanvang 20.00 uur, toegang is gratis). Het optreden is ook toegankelijk voor niet-wandelaars. Wie wil, kan daar een kleine bijdrage voor KNGF-hulphonden kwijt in de pet van de muzikanten. Pets Place Grave/Cuijk is die avond aanwezig met een extra support-activiteit voor KNGF Geleidehond. Opgeven voor deelname aan ‘Walk of the Dogs kan per e-mail naar: . Meer informatie via www.walkofthedogs.nl.

[image=278317]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant