Afbeelding

Gennepse coalitie met SP, D66 en KERN

Politiek 19 keer gelezen
GENNEP - De gemeente Gennep krijgt een coalitie die gevormd wordt door SP, D66 en KERN. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen die vandaag zijn afgesloten. De nieuwe coalitiepartners zijn overeengekomen dat voor de raadsperiode 2014-2018 de accenten liggen op zorg en aandacht voor de wijken en dorpen. Er wordt terughoudend omgegaan met projecten.

[image=278396]

Er is afgesproken dat er extra budget komt voor de decentralisaties in de zorg (Wmo), de jeugdzorg (Jeugdwet) en voor werk en inkomen (Participatiewet). ook zijn extra middelen beschikbaar voor de wijken en dorpen en er komt extra geld voor armoedebeleid.
De nieuwe coalitie zette een streep door de aanleg van de Rondweg Milsbeek. In een van de laatste raadsvergadering stemde de vorige gemeenteraad nog met meerderheid (10 tegen 6) voor de aanleg van een Rondweg om Milsbeek. Het project van de veelbesproken Niersdalbrug wordt in deze periode de aanleg van de Niersdalbrug niet opgepakt.

Kandidaat-wethouders
Het college wordt de komende periode gevormd door huidig wethouder Ed Vandermeulen (D66) en nieuwkomer Jan Welles (KERN). De Ottersummer was afgelopen periode raadslid. Derde wethouder is SP'er Peter Lucassen uit Nijmegen, die ook als formateur optrad.
Peter Lucassen heeft financiën, wonen en economie in zuijn portefeuille. Ed Vandermeulen is verantwoordelijk voor zorg, onderwijs en welzijn. Jan Welles is wethouder ruimtelijke ordening, milieu en openbare ruimte.
Op dit moment wordt het coalitieprogramma verder uitgeschreven. Naar verwachting wordt dit in de raadsvergadering van 12 mei 2014 aan de gemeenteraad aangeboden. Dan zullen ook de wethouders door de raad worden benoemd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant