Afbeelding

Verstraaten: 'Veel zin in deze uitdaging'

Politiek 19 keer gelezen
BOXMEER - Eigenlijk. Zo zegt wethouder Jeu Verstraaten, eigenlijk komt het interview met nieuwsblad De Maas Driehoek/Kliknieuws een paar weken te vroeg. “Want ik zit echt nog maar net op mijn plek”, aldus Verstraaten. “Maar ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

[image=279722]

Verstraaten weet wat hij wil. “De vier jaar geleden ingezette lijn continueren. De ambitie is Boxmeer zich verder te laten ontwikkelen als sterke gemeente, waarbij ik als wethouder binnen het college mij zal roeren als zich mogelijkheden voordoen voor de kleine kernen ten zuiden van Boxmeer”, vertelt de leidsman van VDB/LO.

Opvallend
Verstraaten is weliswaar nog maar een paar weken aan het werk, maar één ding valt hem al op. “Er zit een enorm verschil tussen een gemeente en het bedrijfsleven, maar dat wil niet zeggen dat de processen niet net zo gestroomlijnd kunnen worden als in het bedrijfsleven. Ik ben tijdens mijn kennismaking ook aangenaam verrast door de manier waarop binnen de gemeente Boxmeer alles is geautomatiseerd.”

Financieel
Met één druk op de knop heeft Verstraaten dus een overzicht van de financiën. Die leren hem dat Boxmeer goed is voorbereid voor de uitvoering van de WMO. “Laten we nu eerst maar eens alle plannen gaan uitvoeren en over anderhalf tot twee jaar kijken of we nog moeten bijschaven”, stelt de 59-jarige inwoner van Overloon. “Maar afgaande op de cijfers durf ik te stellen dat de gemeente Boxmeer er goed voor staat en we burgers niet onnodig hoeven te gaan belasten.”
Wat qua financiën voor de transities telt, geldt volgens Verstraaten ook voor de bibliotheken en jeugdsubsidies, twee punten waaraan hij tijdens de verkiezingscampagne refereerde. “Als in de bibliotheken in Vierlingsbeek en Overloon in de toekomst de nood aan de man is, ontstaat wellicht een nieuwe situatie. Maar op voorhand er geld bijdoen, lijkt mij onverstandig. Zeker omdat we weten hoe de vlag er bij hangt. Hetzelfde geldt voor ons subsidiebeleid. Er komt een herijking. Maar als het aan ons ligt, blijven de jeugdsubsidies zoals ze zijn. We willen jongeren immers aan het sporten houden.”

Passie
Verstraaten heeft ook een grote passie: de natuur. “Ik ga graag wandelen”, vertelt hij. “We zitten met onze gemeente in een uniek en prachtig groen gebied. Nu moeten we er nog voor gaan zorgen dat we meer bezoekers gaan genereren.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant