Afbeelding

CrossFit: nieuwe hit bij Fitland XL in Mill

Zakelijk 93 keer gelezen
MILL - Fitland XL in Mill biedt sinds vorige week een nieuwe tak van sport: CrossFit. Deze vorm van fitness in groepsverband combineert gewichtsheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm. “Dit alles gebeurt in de nieuwe CrossFit Box. Het draagt bij aan een betere conditie en gezondheid op de lange termijn”, vertelt Frank van Meurs van Fitland.

[image=280482]

De CrossFit Box doet gekscherend denken aan een hindernisbaan die vroeger bij gymlessen werd gebruikt voor apenkooien. Maar dan voor gevorderden. Ringen, obstakels, touwen: allerlei hindernissen die een bijdrage leveren aan een betere gezondheid. “Bij CrossFit moet je de fitness zien als een sport in competitievorm, waarbij je in groepsverband elkaar stimuleert naar betere prestaties”, legt Marlin van Hal het principe uit. Frank, CrossFit-instructeur bij Fitland, vult aan: “CrossFit is een combinatie van onder andere kracht, explosiviteit, flexibiliteit, balans, lenigheid, nauwkeurigheid, power en snelheid. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, maar te werken aan een algehele fitheid. Verder speelt voeding een belangrijke rol bij CrossFit.”

Voor iedereen
CrossFit wordt gedaan in groepsverband, de zogeheten CrossFit Community. “Of je nu 23 of 83 bent: ieder doet het op zijn eigen niveau. Niet iedereen kan zich goed optrekken, maar daarvoor hebben we dan verschillende hulpmiddelen of alternatieven”, vervolgt Frank. “Je legt de, van te voren bepaalde workout, zo vaak mogelijk af binnen een bepaalde tijd, zodat je een streefpunt hebt voor de volgende keer”. Marlin: “Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier tot het uiterste. En doordat je het samendoet, brengt dat ook iets teweeg bij mensen. CrossFit doe je in kleine groepjes zodat persoonlijke begeleiding wordt gegarandeerd.”

Kennismakingsactie
Wie wil kennismaken met CrossFit kan dit nu extra voordelig! Een basiscursus kost 49,50 euro, maar voor 75,00 euro kan men nu een maand lang onbeperkt sporten, inclusief CrossFit (geen registratiekosten). Huidige Fitland-leden die willen kennismaken met CrossFit, kunnen zich inschrijven voor een basiscursus à 24,75 euro.
Meer informatie: Fitland Mill, tel. (0485) 45 50 00, of www.crossfitmill.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant