Afbeelding

Sloop Visioterrein in Grave begonnen

Politiek 240 keer gelezen
GRAVE | Burgemeester Lex Roolvink van de gemeente Grave heeft maandagmiddag de eerste sloophandeling op het voormalige terrein van Koninklijke Visio in Grave verricht. Deze handeling luidde de sloop in van (een groot deel van) de bebouwing die op het Visioterrein aanwezig is. Het hermetisch afgesloten terrein werd voor deze officiële handeling even vrijgegeven.

[image=314676]

Door Annelies Graafsma

Aan de achterzijde van de gebouwen stond sloopbedrijf Van Kaathoven met een sloopmachine klaar. De heer Van de Biggelaar, veertig jaar ervaring met sloopwerkzaamheden, mocht de burgemeester ondersteunen bij het slopen van één van de zorgwoningen. Hanneke Kohlmann van Van Zon Bouwcoördinatie is door de gemeente aangesteld als intermediair tussen de gemeente en het sloopbedrijf. Momenteel is een asbestbedrijf bezig om alle asbest te verwijderen. Kohlmann legt uit: "Binnenkort worden er foto’s gemaakt van de glas en loodramen in de kapel op het terrein, dit voordat de sloper aan het werk gaat." Zij heeft over de glas- en loodramen contact met Lenie van Lieshout van Graeft Voort. Kohlmann verwacht dat in februari 2016 de torenflat gesloopt gaat worden.

Ontwikkeling
Het gesprek over wat er met het terrein gaat gebeuren tijdens en na de sloop en voor het opnieuw ontwikkeld wordt, moet nog gevoerd worden. Dit is een belangrijk gesprek; de locatie ligt er een paar maanden na het vertrek van Visio al desolaat bij.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant