Afbeelding

St. Josephkapel in Stevensbeek geopend

Religie 94 keer gelezen
STEVENSBEEK | Toen de Sint-Josephkerk anderhalf jaar geleden haar deuren sloot, moest het dorp Stevensbeek het zonder kerkgebouw stellen. Bewoners van het 'Sint Tunnisse' kerkdorp wilden echter toch een eigen plek voor zingeving en sinds zondag hebben zij die. Op het Stevensbeekse kerkhof werd die middag namelijk de nieuwe St. Josephkapel geopend en gezegend.

[image=314675]

Tientallen Stevensbekenaren, veelal parochianen van de oude St. Josephkerk, hadden zich zondag op het Park verzamelend en zij maakten een gezamenlijke gang naar het kerkhof, waar de inzegening en feestelijke opening plaatsvond. Er was zang en muziek en de kapel kreeg een naam.
Onvoldoende pastorale vitaliteit en een achterblijvend organisatorisch vermogen heten officieel de redenen te zijn voor de eerdere kerksluiting in 2014, maar uitgerekend zelfwerkzaamheid heeft na anderhalf jaar vrijwilligerswerk een nieuwe kapel opgeleverd. "We hebben de kapel zelf gebouwd en daar zijn we trots op. Het is een mooi moment om dat met elkaar te delen en te vieren", aldus Matt van den Oever van de Werkgroep Kapel Stevensbeek. "Wij vonden dat na de sluiting van de kerk toch een plek in het dorp moest zijn waar mensen kunnen komen om hun geloof te uiten, een kaarsje kunnen opsteken of kunnen zitten in alle stilte. Ik spreek namens meerdere inwoners van Stevensbeek als ik zeg dat we blij zijn dat er een alternatief is gekomen voor de kerk, een eigen plek voor geloofsuiting."

St. Josephkapel
De zeven leden tellende werkgroep heeft samen met vrijwilligers anderhalf jaar aan de kapel gewerkt. Die kon volgens Van den Oever maar één naam krijgen: St. Josephkapel. "We hadden in Stevensbeek al een St. Josephstraat en -kerk, dus we waren er snel uit."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant