Afbeelding

Raad Boxmeer: weer om tafel met Leisurelands

Politiek 66 keer gelezen
BOXMEER | De oppositie in de Boxmeerse gemeenteraad en coalitiepartner VDB/LO hebben grote bezwaren tegen instemming met de sluiting van de Holthesedijk. Dat bleek donderdagavond tijdens de commissievergadering. Zij willen dat het college van B en W opnieuw om tafel gaat met Leisurelands om tot een goed alternatief te komen.

[image=292916]

VDB/LO en de oppositie hadden al twijfels om in te stemmen met een overdracht van de gronden aan Leisurelands zolang er geen concrete invulling was gepresenteerd door het recreatiebedrijf. De informatiebijeenkomst in De Pit van woensdag, waarin Leisurelands-directeur Erik Droogh een deel van de plannen voor het Schaartven ontvouwde, bracht raadsleden 'geen concrete plannen' of 'nieuwe inzichten'.
Tijdens de commissievergadering van donderdag gaf een raadsmeerderheid hierop aan dat het college 'met een nieuw eisenpakket' naar Leisurelands moet om tot een oplossing te komen waarin alle partijen zich kunnen vinden.
Afsluiting van de Holthesedijk is tot op heden echter een harde eis van Leisurelands om de gronden bij het Schaartven over te nemen en te ontwikkelen. Burgemeester Karel van Soest waarschuwde dat zonder akkoord 'een onhoudbare situatie' zal ontstaan bij het Schaartven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant