Afbeelding

'Onbeheersbare situatie dreigt voor Schaartven'

Politiek 51 keer gelezen
OVERLOON | Burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer waarschuwt dat een 'onbeheersbare situatie' dreigt voor het Schaartven als de gemeenteraad (uiteindelijk) niet akkoord gaat met een overdracht van de gronden aan Leisurelands.

[image=314111]

Tijdens de informatiebijeenkomst van afgelopen woensdag in De Pit werd Van Soest tijdens zijn voordracht meermaals onderbroken door boze bewoners van Holthees, Maashees en Overloon, die vinden dat afsluiting van de Holthesedijk geen optie is. "Maar alls het niet doorgaat, ontstaat er een onbeheersbare situatie", meent Van Soest. "Het gebied heeft zich al twintig jaar nauwelijks ontwikkeld. Er is veel moeite gedaan om het toegankelijker te maken, maar onvoldoende. We kunnen het er niet zo bij laten liggen en zelf exploiteren is gewoon geen optie. Een ontwikkeling die Leisurelands voor ogen heeft, is reëel haalbaar en maakt van Overloon samen met het Zoo Parc en Oorlogsmuseum een toeristische poort voor onze gemeente. Het is een goede aanvulling op de huidige toeristische voorzieningen. Leisurelands is een partij die heeft aangetoond dat ze een terrein kunnen exploiteren terwijl het toch vrij toegankelijk blijft (zwemplas blijft bereikbaar, red.). Wij zijn blij dat er nu een goed plan ligt."
Onder druk van de gemeenteraad moet het college van B en W opnieuw met Leisurelands om tafel over een alternatieve invulling van het recreatiegebied bij het Schaartven, zonder afsluiting van de Holthesedijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant