Afbeelding

Nog boel onduidelijkheid over Schaartven

Politiek 80 keer gelezen
OVERLOON | Het is nog onduidelijk welke plannen Leisurelands heeft met recreatiegebied 't Schaartven bij Overloon. Tijdens een drukbezochte informatieavond in De Pit in Overloon, liet directeur Erik Droogh van Leisurelands weten dat een gebiedsvisie pas ontwikkeld zal worden nadat de gemeente Boxmeer de gronden overdraagt aan het recreatiebedrijf. "Er is twintig jaar niks aan gebeurd, dus we hebben zeker nog vijf jaar nodig om het gebied te ontwikkelen", vertelt Droogh.

[image=314549]

Het is zo'n twintig minuten voor aanvang van de info-avond als een groepje oudere bewoners van Overloon in een hoekje van de zaal wat mogelijke scenario's voor 't Schaartven doorneemt. "Ze kunnen wel zeggen dat het niks oplevert, maar er komt straks een zandzuiger en dan verdienen ze miljoenen met zandwinning. Let maar op!" Zijn buurman reageert: "Geef het een half jaar en ze gooien het fietspad ook dicht."
Het is natuurlijk praat voor de vaak, maar het zegt wel iets over de gespannen sfeer waarin de discussie over de ontwikkeling van 70 hectare gebied rondom 't Schaartven wordt gevoerd. De Pit was goed gevuld voor de presentatie van Droogh, die de aanwezigen inzicht gaf in de werkwijze van Leisurelands elders in het land, maar de toekomstplannen niet uit de doeken wilde doen. "Op andere terreinen van ons (Leisurelands bezit zo'n twintig recreatiegebieden, red.) bieden we een breed palet aan evenementen. De ene keer een dancefeest, dan een volleybaltoernooi en dan weer een groot kinderfestijn", reageerde Droogh op de vraag van bewoners van Overloon of 'wij in de toekomst elke week een houseparty' mogen verwachten'. "De evenementen zitten vooral in het voor- en naseizoen. In de zomermaanden gaat het vooral om recreëren bij de plas en in de winter is er nagenoeg niks. We hebben hier straks niet elke week een grootschalig evenement. We kijken altijd of een evenement bij de omgeving past. Leefbaarheid van de omgeving vinden wij erg belangrijk."

[image=314550]

'Meer dan een weg'
De woorden van Droogh konden de aanwezigen weinig bekoren, temeer omdat duidelijk is dat Leisurelands alleen de gronden rond het Schaartven van de gemeente Boxmeer wil overnemen als de Holthesedijk gesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer. "Wij willen geen fysieke barrière door het gebied. Het voorkomt onveilige situaties en een aaneengesloten recreatiegebied is gemakkelijker te ontwikkelen." Droogh benadrukt: "Leefbaarheid is meer dan een weg. Een levendig recreatiegebied zorgt voor werkgelegenheid en een aangenamer woonklimaat. Anders sterft een dorp op den duur uit!"

Meer over de mogelijke ontwikkelingen bij het Schaartven in nieuwsblad De Maas Driehoek (editie Boxmeer-Sint Anthonis) van dinsdag 15 september.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant